Artikel top billede

SAP vil have milliard-rabat på erstatning til Oracle

SAP er blevet dømt til at betale 6,9 milliarder kroner i erstatning til Oracle i en sag om ulovligt downloadet software. Men SAP vil højest betale 2,2 milliarder. Læs her hvorfor.

Tilbage i november blev tyske SAP dømt til at betale intet mindre end 6,9 milliarder kroner i bøde til rivalen Oracle.

Men sagen er ikke lukket endnu, da SAP mener, at erstatningen er blevet beregnet på et forkert grundlag, og at den i stedet bør være på mellem 148 millioner og 2,2 millarder kroner. Det skriver Bloomberg.

Sagen kom efter at medarbejdere i et amerikansk SAP-datterselskab, TomorrowNow, havde udgivet sig for at være Oracle-kunder og downloadet kunde-materiale fra Oracle.

Oracle vandt retssagen tilbage i november, efter at en jury gav selskabet medhold i, at TomorrowNows medarbejdere havde lavet hundredetusindevis af ulovlige downloads og flere tusind kopier af Oracle-software for at undgå at betale licenser og for at stjæle kunder.

Urealistisk beregning

Selvom SAP har erkendt sin skyld, er de ikke enig i erstatningens størrelse og kæmper derfor for, at den bliver ændret.

Erstatningen på 6,9 milliarder, der var den største nogensinde for krænkelse af ophavsret, kom efter, at juryen godkendte at erstatningen skulle svare til værdien af en hypotetisk licens, som SAP-firmaet skulle have betalt, hvis det var gået rigtigt til.

Men på et retsmøde Onsdag forklarede SAP's advokat ifølge Bloomberg, at Oracle har overvurderet sit tab i sagen.

SAP mener ikke, at en hypotetisk licens kan ligge til grund for erstatningen, da en sådan licens aldrig ville være opstået mellem de to konkurrenter.

I stedet burde erstatningen komme fra en beregning af Oracles tab og SAP's gevinst som følge af ophavsrets-overtrædelsen.

SAP har ud fra den betragtning beregnet, at erstatningen bør være mellem 148 millioner kroner og 2,2 millarder kroner.

Den tyske software-gigant anmoder derfor om, at erstatningen skal ændres, eller at retssagen skal gå helt om.

Dommeren tog på onsdagens retsmøde ikke stillling til, hvad der videre skal ske i sagen, og om SAP's ønske vil blive imødekommet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere