Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Denne type it-konsulenter er særligt eftertragtede

Den tekniske forståelse er ikke det vigtigste, når Region Midtjylland køber konsulentydelser. Det er noget andet, der rykker.

It-konsulenter: Kære it-konsulenter. Gem cv'et væk og find de bløde værdier frem.

Sådan kunne starten på et brev fra Region Midtjylland til den danske konsulentbranche lyde.

Det tekniske know how kommer nemlig ikke i første række, når der skal købes it-konsulentbistand til Regionen.

"Det handler i meget høj grad om at kunne kommunikere med hinanden," fortæller Michael Hyldgaard, der er projektleder i Region Midtjylland, og selv har været konsulent i 15 år.

"De bedste resultater har vi fået med folk, der gennem dialog har fået skabt tilstrækkelig indsigt hos sig selv til, at de forstår vores behov og samtidig kan omsætte dem til løsninger. Også selv om de ikke var de skarpeste udviklere. Det handler om at få et produkt, som vores brugere kan lide at benytte, og det kræver en god formidler at forklare, hvordan et kompliceret it-system hænger sammen," vurderer han.

I region Midtjylland bruger man konsulenter til de håndværksmæssige ting såsom kodning og håndtering af it-værktøjer. Medarbejdere med forretningsforståelse har man i organisationen.

"Vi har tidligere købt konsulenter til hele opgaver, men det var ikke den store succes, derfor har vi valgt, at have forretningen hos os selv," fortæller Michael Hyldgaard.

Vi snakker om det

De bedste erfaringer har Region Midtjylland med konsulenter, der er stærke på kommunikationssiden.

"Vi definerer opgaven i forhold til forretningsområde, herefter om det er økonomi eller produktion, hvilke licensbetingelser der er gældende og så fremdeles. Når hjemmearbejdet er på plads, finder vi så en håndværker til opgaven."

Der skal selvfølgelig tekniske kundskaber til at løse arbejdet, men det er langt fra nok.

"Konsulenten skal i første omgang forstå opgaven, som vi skal have løst. Siden hen skal vedkommende kunne forstå at formidle sin viden og løsningen ud til brugerne. Kan han ikke det, er arbejdet meningsløst."

Pointen er, at en løsning kun bliver en succes, hvis den bliver accepteret og benyttet af målgruppen, altså de mennesker, der er ansat i Regionen.

"Vi har haft konsulenter, der har udført et godt stykke teknisk arbejde, men som ikke har formået at formidle det godt nok. Det har ikke virket," forklarer Michael Hyldgaard.

"Vi vil langt hellere have en, der måske ikke er helt så skarp på teknologi, men som kan kommunikere budskabet til brugerne."

Kvaliteten af en løsning hænger uløseligt sammen med brugeroplevelsen, vurderer han.

"Danske konsulenter er teknisk velfunderede, men vi har jævnligt oplevet, at der mangler menneskelig forståelse eller sociale kompetencer," lyder det fra den jyske projektleder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere