Artikel top billede

Yahoos dilemma: Fusion eller ny CEO?

Yahoo står uden topchef efter fyringen af Carol Bartz, men bestyrelsen er tilsyneladende mere fokuseret på muligheden for et helt eller delvist salg af virksomheden.

Læs også: Yahoo sætter topchef Carol Bartz på porten

Computerworld News Service: Flere dage efter at have givet Carol Bartz sin fyreseddel er Yahoos bestyrelse mere fokuseret på at beslutte om virksomheden skal sælges eller ej end på at finde en ny topchef, skriver Wall Street Journal lørdag.

Før Carol Bartz' efterfølger skal findes, ønsker Yahoos bestyrelse at afgøre, om virksomhedens bedste strategi er at forblive uafhængig eller at blive solgt helt eller delvist, skriver Wall Street Journal med henvisning til anonyme kilder.

Yahoo har ifølge artiklen endnu ikke engageret noget lederrekrutteringsfirma og har i stedet nedsat en komite til at gennemføre en evaluering af, om Yahoo bør sælges eller ej. Allen & Co. og UBS Investment Bank vil assistere Yahoo i denne evaluering.

Siden Carol Bartz blev fyret i tirsdags, har andre rapporter i forskellige medier med henvisning til anonyme kilder fremsat den teori, at medstifter og tidligere CEO Jerry Yang ønsker at købe virksomheden og forsøger at samle investorer til at bakke ham op samt at AOL og Yahoo er i forhandlinger om en potentiel fusion.

Carol Bartz tiltrådte som CEO for Yahoo i januar 2009 og implementerede en større omstrukturering for at gøre virksomheden mere agil, en stor teknologisk opgradering af dens systemer til annoncering og udgivelse samt en strømligning af virksomhedens produkter og services.

Men Carol Bartz kom i år under beskydning for en række fejltrin. Tidligere i år erkendte Carol Bartz offentligt, at det vidtrækkende 10-års partnerskab med Microsoft angående søgeteknologi og annoncering, som hun forhandlede sig til i 2009, ikke havde kastet den forventede omsætning af sig. Og det problem varer ved.

Så i maj blev Yahoo draget ind i et månedslangt juridisk slagsmål med Alibaba Group, da dette selskab afhændede sin forretningsenhed for online-betalinger. Yahoo, som ejer 43 procent af Alibaba Group, hævede, at virksomheden ikke var blevet informeret om handlen, mens Alibaba Group, som håndterer Yahoos varemærke og services i Kina, insisterede på det modsatte. Sagen blev først afgjort i juli.

Carol Bartz er også blevet kritiseret for en uforudset, betydelig nedgang for Yahoos display-annonceforretning, der begyndte i andet kvartal og forventes at forsætte gennem tredje kvartal.

Yahoo har under Carol Bartz' ledelse ikke oplevet noget økonomisk vendepunkt. På hendes sidste dag som koncernchef lukkede Yahoos aktie på 70,71 kroner, hvilket er en let stigning fra de 66,27 kroner per aktie, som den var værd på hendes første dag som CEO 13. januar 2009.

Yahoos finansdirektør, Tim Morse, er blevet udnævnt som konstitueret koncernchef. Carol Bartz afløste Yang, som tog over fra Terry Semel, der var CEO fra 2001 til 2007.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere