Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Mogens Nørgaard, CEO og stifter af Miracle, tager sig til hovedet over danskernes arbejdsindsats. (Foto: Computerworld)

It-fagets problem: For meget kage og for mange pauser

"Vi knokler, siger vi til hinanden. Men jeg ser ingen knokle mere end to minutter ad gangen." Miracle-chef Mogens Nørgaard tegner en dyster fremtid for de slappe danskere.

Hvad skal Danmark stille op, når udlandet har overhalet os på gode ideer, og vi har mistet både industri- og it-produktion til lavtlønslande?

Det ser ifølge chefen for databaseekspert-virksomheden Miracle, Mogens Nørgaard, sort ud ud for danskerne.

Han tegner et dystert billede af landets fremtid, når man spørger ham om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. 
 
Danskernes helt store problem vores arbejdsindsats - eller rettere mangel på samme, mener Nørgaard.

"Vi knokler, siger vi til hinanden. Vi arbejder ikke mere, vi knokler. Især hvis vi er offentligt ansatte. Men jeg ser ingen knokle i mere end to minutter ad gangen. Og det, der gives til os i gode tider, kan ikke tages fra os i dårlige. Derfor er vi på den. Vi er blevet så vant til ikke at skulle lave noget og gå på førtidspension."

For hvor er ideerne henne? Hvor er det danske it-eventyr? Det er jo det, vi skal leve af, når vi om føje år har mistet stort alt, hvad der hedder industriproduktion til lande, der tilbyder billigere arme og ben. Og når vi har mistet det, vi ikke troede, vi kunne miste, og som vi havde for os selv: Videnarbejdspladser.

Alt imens danskerne holder seks ugers ferie, arbejder 37 timer om ugen og går på efterløn, kører den globale landsby videre i højt gear.

"Og den globale landsby virker. Alt, hvad der kan laves billigere, vil blive lavet billigere. I Danmark har vi ikke ladet globaliseringens friske vinde ramme os for alvor, og nu er brisen her," siger Mogens Nørgaard

På vej mod statsbankerotten

"Om 10 år ser jeg et samfund, der har fortsat den udvikling, vi har set de sidste 20 år. Det vil sige, at det bliver stadig dyrere at være her, mens de ting, vi forbandt med velfærdssamfundet, bliver færre. Der bliver ryddet mindre sne, behandlet færre syge på hospitalerne.

I det samfund vil der stadig være it-specialister, der har det godt, ligesom advokater og statsansatte vil klare sig fint. Men vi kommer alle til at lide i det samfund, der er på vej mod statsbankerotten," erklærer Mogens Nørgaard.

Endnu holder it-branchen og dens ansatte skindet på næsen.

"Men når verdensøkonomien rammes af det såkaldte Double Dip inden for nogle få måneder, vil festen i it-branchen også slutte. De, der skal have lavet it, har ikke ret mange penge. Vi kan holde den kørende et stykke tid ved at hive ukrainere ind til 100 kroner i timen og lade være med at ansætte flere danskere. Til sidst ender vi med have en it-branche bestående af gamle mænd," siger han.

Mogens Nørgaard spår ikke gode tider i it-branchen foreløbig.

Derfor skal alle i gang med at skaffe billig arbejdskraft.

"It-virksomhedslederne skal være meget hurtige til at skaffe sig af med faste udgifter nu. Heldigvis er it-branchen den mindst regulerede branche. Der er ikke så meget af det der fagforenings-hejs, og man bevarer ikke arbejdspladser, der ikke er brug for."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere