Viborg vil dyrke IT-talenter blandt teenagere

Unge skal inspireres til en IT-karriere i et Computer Clubhouse, der åbner i Viborg i dag. Idéen kommer fra USA. Virksomheder kan bruge stedet til at få kontakt med opfindsomme unge mellem 12 og 22 år.

En professor fra MIT Media Lab i Boston indvier i dag et såkaldt Computer Clubhouse i Viborg.

Mitchel Resnick, der er en af hjernerne bag Legos Mindstorm-produkter, er fløjet over Atlanten for at fortælle viborgenserne om perspektiverne i deres nye IT-værksted.

Det er det første af sin art i Skandinavien, men flere andre kommuner i Danmark står på spring for at realisere lignende IT-værksteder.

Filosofien bag Computer Clubhouse er skabe et tiltrækkende læringsmiljø, hvor teenagere kan komme og realisere idéer med IT-værktøjer. Det kan resultere i nye computerspil, nye webtjenester eller noget helt tredje.

Ingredienserne i IT-værkstedet er dels teknologi - hardware og software - dels et tilknyttet netværk af voksne mentorer, lokale virksomheder og institutioner.

Ungt blod til erhvervslivet

Teenagernes arbejde og resultater i Computer Clubhouse Viborg skal gerne pirre de unge til at bruge deres kreative og tekniske potentialer, for eksempel ved at tage en uddannelse.

Lige så vigtigt et mål er det, at erhvervslivet på Viborg-egnen får adgang til ny inspiration ved at hente "ungt blod" ind på konkrete projekter.

Borgmesteren i Viborg, Johannes Steensgaard, har høje forventninger til udkommet af Computer Clubhouse.

- Som en forholdsvis lille by har Viborg her en chance for at gøre sig gældende inden for et bestemt område. Nogle spændende muligheder tegner sig, borgmesteren.

Viborg bliver samtidig en del af et globalt netværk med i alt 70 IT-værksteder, finansieret af offentlige penge og sponsorer. I USA støtter teknologigiganten Intel initiativet.

I Viborg har erhvervsliv, amt og kommune valgt at bevilge penge til etablering og drift frem til 2005.

En stor portion penge - godt en million kroner - har forskningsinstitutionen Learning Lab Denmark stået for at skaffe til projektet.

Disse penge skaffes via fundraising hos sponsorer og fonde i samarbejde med lokale organisationer, som ønsker at starte Computer Clubhouses i Danmark. Learning Lab Denmark knokler stadig for at overbevise erhvervslivet om, at der er perspektiver i at støtte Computer Clubhouse projektet.

Det allerførste IT-klubhus åbnede i USA i 1993. Siden da har ideen bevæget sig til Europa, hvor Holland, Irland, Tyskland og nu altså også Danmark er hoppet med på vognen.

Computer Clubhouse Viborg får til huse i den gamle kaserne i Viborg, der i dag rummer IT-Center Viborg.

Relevante links

http://www.kultur.viborgamt.dk/sw380.asp" target=_blank">Viborg Amt beskriver baggrunden for IT-værkstedet på sit site

Referat fra Viborg Kommunes økonomiudvalg om støtte til Computer Clubhouse

http://www.computerclubhouse.org/index.htm" target=_blank">Websted om netværket af Computer Clubhouse kloden rundt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere