Artikel top billede

Deler du også dine adgangskoder med andre?

Ny undersøgelse viser, at it-folk er meget glade for at dele. Problemet er, at det også gælder vores adgangskoder.

Ifølge en ny undersøgelse har it-folk tilsyneladende ikke noget imod at låne deres adgangskoder ud til deres kollegaer.

42 procent af de undersøgte oplyste, at it-folk i deres organisation deler passwords eller adgang til systemer og applikationer.

Den slags genbrug af adgangskoder så man blandt andet under CSC-konflikten.

Undersøgelsen blev udført af Lieberman Software, der spurgte mere end 300 deltagere på sikkerhedskonferencen HP Protect 2011.

Undersøgelsen siger ikke noget om, hvorvidt de adspurgte selv delte passwords, eller om det var kollegaer, der stod bag den sikkerhedsmæssigt set dårlige praksis.

Et par andre bekymrende resultater fra undersøgelsen:

* 26 procent sagde, at en it-ansat misbrugte adgangen til et system til at få ulovlig adgang til sensitiv information.

* 48 procent arbejdede for virksomheder, hvor passwords til vigtige systemer ikke skiftes efter 90 dage.

Måske findes årsagen til adgangsdeling og manglende skift af passwords i den kendsgerning, at 51 procent skulle huske 10 eller flere passwords i deres arbejdsdag.

Der er ingen undskyldninger

Ifølge undersøgelsens ophavsmand er der dog ingen undskyldning for den dårlige sikkerhedspraksis blandt it-folk.

"Password-anarkiet blandt it-ansatte i store organisationer afspejler password-apatien hos topledelsen, hvor der er en nærmest kriminel slap håndhævelse af it-sikkerhedspolitikker," siger Philip Lieberman, chef for Lieberman Software.

Han forudser flere datalæk, hvis it-folk og ledere ikke begynder at tage
sikkerheden alvorligt: 

"De fundamentale skødesløse praksis og procedurer som er afsløret i organisationernes it-afdelinger kan koste dem dyrt i de kommende måneder." 

"Vi har vedvarende sagt, at grundlæggende sikkerhed inkluderer at lukke for adgangen til systemer med sensitive data for at undgå en trussel indefra. Kun måneder efter Sony, RSA Security og Comodo hacks er situationen den, at store organisationer stadig er i risikozonen."

Han anbefaler, at topledelsen begynder at ofre mere opmærksomhed på den grundlæggende sikkerhed.
 
"Topledelsen skal være meget mere fokuseret på deres grundlæggende sikkerhedspraksis ellers bliver de tvunget til at undskylde over for aktionærer og kunder for store datatab og efterfølgende skade for virksomhedens omdømme."

"Den simple ubehagelige sandhed er, at topledelsen ikke kontrollerer deres it-sikkerhedsafdelinger nok til at undgå flere massive datalæk."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere