Artikel top billede

17 millioner solgte iPhones bidrager til Apples rekordomsætning og -indtjening.

Apple tjener flere penge end Danmark - men skuffer

Æble-virksomhedens omsætning er større end det danske statsbudget. Alligevel er det ikke godt nok.

Læs også:

Luften fes ud - skuffelse over manglende iPhone 5

Nekrolog: Farvel til den modige pioner og æstetiker

Det går ufatteligt godt, som en dansk statsminister engang sagde.

Han havde imidlertid ikke så meget at have den udtalelse i som folkene i Apples bestyrelseslokale, der med rette kan gøre Poul Schlüters ord til deres egne. For aldrig har virksomheden tjent så mange penge som i 2011.

108 milliarder dollars - cirka 690 milliarder kroner - er tallet over de facitstreger i det regnskab, Apple offentliggjorde i går.

Til sammenligning budgetterer den danske stat i 2011 med indtægter på 634 milliarder kroner i et regnskab, hvor udgifter overstiger indtægter med godt 50 milliarder kroner.

Nu har den danske stat og Finansministeriet jo heller ikke nogle af verdens mest populære it-devices at sælge. Men det har Apple, og der er i 2011 langet Mac-computere, iPads og iPhones over disken i et hidtil uset antal.

Alene i fjerde kvartal blev der solgt godt 11 millioner iPads, 4,9 millioner Mac-computere og lidt over 17 millioner iPhones. Salget af iPods er gået 27 procent ned i forhold til samme periode året før, men der blev dog solgt 6,6 millioner af den bærbare musikenhed.

Alt dette har bidraget til en kvartalsindtjening, der heller aldrig har været større i firmaets historie, nemlig 26 milliarder dollars, cirka 153 milliarder kroner.

"Vi er begejstret for en meget stærk afslutning på finansåret," udtaler Apples CEO, Tim Cook.

Godt, men ikke godt nok

Begejstringen til trods faldt firmaets aktiekurs med syv procent efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet tirsdag. 

"Investorerne spekulerer i, om der er nogle forandringer undervejs, nu hvor Jobs er borte, og om der er problemer i horisonten. Vi deler ikke den bekymring," siger Channing Smith, leder hos Capital Advisors Growth Fund ifølge epn.dk 

Selvom med en kvartalsindtjening på 153 milliarder kroner er analytikerne alligevel skuffede, for de havde forventet en omsætningen på 161 milliarder kroner.

Og det er især den populære iPhone, der ikke er solgt i tilstrækkeligt omfang. Analytikerne havde forventet et salg på 20 millioner, Apple nåede 'kun' 17 millioner.

"Der var øgede forventninger i forbindelse med iPhone, og tallene viste sig at være svage. Selskabet er nødt til at sætte rekord med hvert regnskab for at bevare momentum," siger Colin Gillis, analytiker hos BGC Partners.

Læs også:

Luften fes ud - skuffelse over manglende iPhone 5

Nekrolog: Farvel til den modige pioner og æstetiker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere