Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sådan spiller du Commodore 64-spil gratis på din mobil

PC World viser dig her, hvordan du spiller C64-spil på din smartphone.

Den sidste Commodore 64-computer forlod samlebåndet i 1994, men nostalgien lever stadig i bedste velgående.
 
Og nu kan du sågar gøre nostalgien til virkelighed på din smartphone.  
 
PC World viser dig her hvordan med udgangspunkt i Android.
 
Første skridt er, at du henter en såkaldt emulator. Det er et program, der opfører sig ligesom en Commodore 64, og som derfor kan afspille alle de gamle spil som Boulder Dash, International Karate og Bubble Bobble.
 
Vi anbefaler, at du henter app'en Frodo C64, som er gratis på Android Marked.
 
Når den er installeret på din telefon, kan du afvikle Commodore 64-spillene. Inden vi kommer dertil, vil vi dog lige fortælle dig, hvor du kan hente spillene.
 
Et af stederne er c64.com. Når du har fundet et download-link, skal du holde fingeren inde på det og vælge åbn i nyt vindue, hvorefter du sætter downloaden i gang. Du kan her se, hvor du kan finde spillene.
 
Men du skal være opmærksom på, at spillene er pakket ned som zip-filer, så de fylder mindre. Du kan hente det gratis program AndroZip, som du kan pakke spillene ud med på din telefon.
 
Selv hvis du har en telefon med begrænset lagerplads, skal du ikke være bekymret. Et spil, som kun fylder en diskette, tager blot 171 kilobytes lagerplads. 

Sådan kommer du i gang

Når du har installeret Frodo C64 samt hentet og pakket et spil ud, er du klar til at gå i gang.
 
Start Frodo C64-app'en.
 
Du bliver nu mødt af et helt klassisk blåt Commodore 64-skærmbillede.
 
Klikker du på tilbage-knappen, skifter du mellem tastatur og joystick. Tastaturet får du sjældent brug for, med mindre du skal springe en intro til et spil over, eller du skal bruge en af tasterne for at sætte et spil i gang.
 
Når joysticket er aktiveret, får du nederst i hvert hjørne gennemsigtig grå grafik. Til venstre ser du en masse pile. Holder du fingeren over pilen til højre, skubber du joysticket til højre, holder du den over venstre pil, peger du joysticket til venstre og så videre. Den lille runde cirkel nederst i højre hjørne er fire-knappen.
 
Du starter et spil ved at klikke på menu-knappen på din telefon, hvorefter en række muligheder kommer op. Vælg "Load Disk" og find frem til den folder, hvor spillet er gemt. Klik på spillet og sæt det i gang.
 
Dermed skulle du være i gang. Sker der ingenting, når du bruger dit joystick, bør du skifte joystick-port. Det gør du ved at åbne menuen og efterfølgende vælge "Change joystick port".

PC World ønsker dig god fornøjelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere