Artikel top billede

Foto: Andrea Gomolak.

Danskerne skifter mobilselskab som aldrig før

Aldrig har så mange danskere flyttet deres nummer til et andet selskab.

Priskrigen på det danske mobilmarked har lokket mange danskere til at shoppe rundt imellem selskaberne.
 
Det fremgår af den telestatistik, som IT- og Telestyrelsen har offentliggjort torsdag.
 
I perioden juli 2010 til juni 2011 fik 877.000 danskere flyttet deres mobilnummer over til et andet selskab. Ifølge IT- og Telestyrelsen er det ny rekord.
 
Størstedelen af flytningerne, 482.000, fandt sted i første halvår af 2011.
 
De mange flytninger, i fagsprog kaldet porteringer, har fundet sted, mens især Onfone skovlede nye kunder ind til stor frustration for de etablerede selskaber 3, TDC, Telenor og Telia.

Topchefen i Telia blev fyret, og det samme blev TDC's øverste i privatforretningen.
 
Som modreaktion til Onfone kastede de fire operatører deres lavprisselskaber ind i kampen mod Onfone, hvor de solgte taletidspakker med fri sms og data til samme pris som Onfone.
 
Onfone smed dog et nyt våben ind i kampen ved indgangen til 2011. Her gjorde Onfone også data til en del af taletidspakker, uden at det kostede kunderne mere.
 
TDC trak i bremsen
Til sidst trak TDC i bremsen i maj. Danmarks største teleselskab betalte omkring 300 millioner kroner for at overtage Onfone, som nu er en del af TDC-koncernen.

Onfone havde ved udgangen af juni 206.000 mobilkunder - cirka tre procent af det danske mobilmarked.
 
Telestatistikken viser, at TDC inklusive datterselskaber ved udgangen af juni sad på 44 procent af de danske mobilkunder, mens Telenor, Telia og 3 følger efter med henholdsvis 26, 17 og seks procent.
 
Der er i alt 7,03 millioner mobilabonnementer i Danmark inklusive en million taletidskort. Derudover har 846.000 danskere et abonnement på mobilt bredbånd. Samlet set betyder det, at der er 141 abonnementer per 100 danskere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere