Danske Speednames lukker for netsvindel

Den danske udbyder af domænenavne og webhosting Speednames har lukket for et banklignende websted, der ifølge det New Zealandske politi blev brugt til at franarre godtroende surfere tusindvis af kroner.

Den danske forhandler af domænenavne og web-hosting Speednames har ufrivilligt måtte lægge computerkraft og domænenavn til forsøg på kreditkortsvindel på nettet. Speednames har nu lukket de hjemmesider, som svindlen foregik gennem.

Ved hjælp af domænenavnene avantyx.com og devancy.com har Speednames fungeret som web-hotel for en meget troværdigt udseende netbank, der ved simple transaktioner lovede potentielle kunder en månedlig ekstraindtægt på godt 33.000 kroner.

Svindelen blev først opdaget af new zealandsk politi, der på sin hjemmeside advarede om devancy.com, som var rettet mod internet-brugere i New Zealand, og avantyx.com, der henvendte sig til brugere i Australien.

Ifølge det New Zealandske politi skulle det angiveligt være en dansk operation, formentlig fordi netop Speednames i Danmark er angivet som teknisk kontakt til domænenavnene.

Speednames afviser at have noget med de pågældende domænenavne at gøre. Administrerende direktør Mogens Nielsen oplyser, at Speednames selv blev opmærksom på, at der var noget galt, da selskabet opdagede, at den kreditkortbetaling, der skulle dække gebyret for de to domænenavne og webhosting, blev afvist.

- Det fik os til at undersøge, om der er tale om svindel. Og vi fandt ud af, at der efter al sandsynlighed er brugt et falsk kreditkort, hvilket fik os til at skærpe opmærksomheden omkring domænet, forklarer Mogens Nielsen.

. I går fik vi så en henvendelse fra finanssikkerhedsrådet i England, og teknisk direktør Nikolaj Nyholm undersøgte sagen. Han konstaterede, at det så ud til at være svindel, og suspenderede derfor straks domænenavnene og hosting, tilføjer Speednames-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere