Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Derfor siger Rockwool blankt nej til Android

Junglen af Android-telefoner har fået Rockwool til at vælge platformen fra.

Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.

Android er verdens suverænt mest populære smartphone-platform. Mere end hver anden smartphone solgt på verdensplan har Googles styresystem installeret.

Men trods den store markedsandel har danske Rockwool, der producerer isoleringsmaterialer, helt valgt at se bort fra systemet.

Indtil videre. Sikkerheden skal være på plads, før Rockwool vil give Android-enheder adgang til selskabets systemer.

"Vi skal finde ud af, hvad det kræver, og hvad det ikke kræver. Betyder platformen, at vi pludselig skal installere antivirus og malware-beskyttelse?" spørger information security manager Kurt Petersen fra Rockwool.

Vælger Windows Phone og iOS

I dag har Rockwool omkring 1.600 smartphones i omløb blandt koncernens næsten 9.000 ansatte.

Historisk set har virksomheden kørt med Windows Mobile - nu Windows Phone, men siden hen er iPhones også kommet til.

Virksomheden har valgt den løsning, fordi der kun er et begrænset antal varianter af Apples iOS til iPhone og Microsofts Windows-systemer til smartphone.

Derimod er der en jungle af Android-versioner i omløb.

"Der er så mange varianter af Android, at det ikke bare handler om Android. Det kan også være afhængigt af, hvilken producent der har lavet telefonen, og hvilken version af systemet producenten har valgt at implementere," siger Kurt Petersen.

Producenterne af Android-telefoner modererer og tilpasser Googles Android med en række nye funktioner, ligesom udseendet også er forskelligt.

Derfor kan eksempelvis Android 2.3 se forskelligt ud, alt efter om brugeren har en telefon fra HTC, Motorola eller Sony Ericsson.

"Android er ikke bare Android, hvorimod vi i højere grad kan tillade os at sige, at der ikke findes mange varianter af iOS 4, iOS 5, Windows Mobile og Windows Phone," fortæller Kurt Petersen.

Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.

Android er ikke til at styre udenom

Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.

Det nuværende fravalg af Android betyder dog ikke, at Rockwool aldrig kommer til at få Googles styre-system ind i koncernens it-infrastrukturer. 

"Vi har ikke aktuelle planer om at kigge på Android, men det er min klare overbevisning, at vi bliver nødt til det senere," siger Kurt Petersen. 

Problemet har hidtil været, at det kræver meget tid at få et overblik over hvilke sikkerhedsmæssige aspekter, der er forbundet med at åbne selskabets netværk for Android-smartphones. Den tid har it-afdelingen endnu ikke fået afsat, men det vil ske. 

Skal håndtere Android med nyt system

Kurt Petersen forudser, at selskabet måske kan ende med at købe et system til at håndtere de mange Android-mobiler. Et såkaldt mobile device management-system.

Sådan et system har ikke hidtil været nødvendigt for at indføre modeller med iOS eller Windows i Rockwools nuværende it-infrastruktur. 

Han forklarer, at der formentlig opstår et stigende pres fra medarbejderne om at få lov til at bruge Android, ligesom det også var tilfældet i sin tid, da virksomheden åbnede op for iPhone. Men samtidig ser han også, at der kan være fordele ved at hive Android ind i selskabets smartphone-portefølje. 

"Med den markedsandel, som Android har i dag, kommer der nok på længere sigt et større udbud og dermed nogle prisfordele, som man ikke kan se bort fra," fortæller Kurt Petersen. 

Et stykke ud i fremtiden forventer Rockwools it-sikkerhedschef desuden, at medarbejderne får adgang til virksomhedens systemer med deres egne enheder.

I dette tilfælde vil Android uundgåeligt komme ind.

Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere