Artikel top billede

EU vil have Google til at udskyde nye privatlivs-regler

EU har bedt Google om at udsætte selskabets nye privatlivspolitik, så der er tid til at kigge nærmere på dens konsekvenser.

Computerworld News Service: EU's databeskyttelses-myndigheder har bedt Google om at udsætte datoen for, hvornår selskabets nye, konsoliderede privatlivspolitik træder i kraft.

Artikel 29-gruppen, der er et uafhængigt EU-rådgivningsorgan vedrørende databeskyttelse og beskyttelse af privatlivets fred, sendte torsdag et brev til Googles topchef, Larry Page, for at bede om mere tid til at undersøge selskabets opdaterede privatlivspolitik, før den træder i kraft.

"Vi anmoder om, at den nye privatlivspolitik venter med at træde i kraft, med det formål at sikre at det ikke foreligger nogen misforståelse angående Googles forpligtelse overfor sine brugeres og EU's borgeres informationsrettigheder," skriver (pdf) formand Jacob Kohnstamm på vegne Artikel 29-gruppen.

Det står ikke klart, om det også vil påvirke brugerne i andre dele af verden, hvis Google indvilger i EU's anmodning om at udsætte datoen for, hvornår selskabets nye privatlivspolitik træder i kraft.

Google oplyser, at selskabet er villig til at diskutere EU-myndighedernes eventuelle bekymringer, men udtaler ikke direkte, at selskabet vil efterkomme anmodningen om at udskyde den nye privatlivspolitik.

"Vi orienterede næsten alle medlemmerne af arbejdsgruppen i ugerne op til vores offentliggørelse," udtaler Google til Computerworlds amerikanske søstermedie.

 "Ingen af dem gav udtryk for nogen væsentlige bekymringer på daværende tidspunkt - og nu har vi påbegyndt det største kommunikations-initiativ til vores brugere nogensinde. Ændringerne træder ikke i kraft før 1. marts og vi vil med glæde tale med enhver databeskyttelses-myndighed, der har spørgsmål om ændringerne, mellem nu og det tidspunkt."

Et enkelt dokument

Googles nye privatlivspolitik samler mere end 60 privatlivspolitikker fra Googles forskellige produkter i et enkelt dokument.

Den nye politik gør det muligt for Google at konsolidere en brugers personlige oplysninger, der kan være spredt over forskellige tjenester, så selskabet kan behandle brugeren som den samme person på tværs af alle sine produkter.

Google anvender på nuværende tidspunkt over 70 forskellige privatlivspolitikker til sine forskellige tjenester.

Simpelthen Google

Google oplyser, at den nye, konsoliderede privatlivspolitik ikke alene vil være enklere, men at den også vil gøre det muligt for selskabet at tilbyde en "mere intuitiv Google-oplevelse."

Denne konsolidering på tværs af selskabets produkter kan gøre det muligt for Google at tilbyde nye tjenester såsom påmindelse af kalenderaftaler ud fra brugerens geografiske placering og som tager højde for lokale trafikforhold samt bedre staveforslag og forbedrede søgeresultater.

Også visse politikere i USA er bekymrede for, at Googles nye privatlivspolitik kommer til at betyde, at brugerne får mindre kontrol over deres egne data.

"Det er helt afgørende, at brugerne har mulighed for selv at beslutte, om deres information deles på tværs af Googles produkter," udtalte Ed Markey, der er repræsentant fra Massachusetts for Demokraterne og medformand for kongressens privatlivsgruppe, sidst i januar efter Googles offentliggørelse af sine planer om den nye privatlivspolitik.

Sammen med Joe Barton, der er repræsentant fra Texas for Republikanerne, sendte Markey senere et brev (pdf) til Federal Trade Commission for at spørge om Googles nye privatlivspolitik eventuelt krænker et tidligere forlig med Federal Trade Commission angående privatlivskrænkelser i Google Buzz.

Google har reageret på disse og andre privatlivsbekymringer ved at påpege, at selvom selskabet opdaterer privatlivspolitikken, så har brugerne stadig de samme muligheder for selv at regulere, hvilke personlige oplysninger der offentliggørelse.

"Mulighederne for regulering af privatlivsindstillingerne har ikke ændret sig," fastslår Google i et blogindlæg for få dage siden.

"Vores brugere kan redigere og slette deres søgeoversigt; redigere og slette deres oversigt over viste YouTube-videoer; bruge mange af vores tjenester både logget ind og uden at være det; bruge Google Betjeningspanel og Google Annoncepræferencer til at se hvilke data vi indsamler, og håndtere hvordan de anvendes; samt benytte sig af vores arbejde med frigørelse af data, hvis de ønsker at fjerne deres personlige oplysninger fra vores tjenester."

Google har sendt de samme kommentarer til medlemmer af USA's kongres, som har skrevet til Google angående den nye privatlivspolitik.

Delte meninger

Der er tilsyneladende delte meninger blandt privatlivsfortalere angående Googles ændringer af privatlivspolitikken.

Electronic Privacy Information Center anmoder på den ene side Federal Trade Commission om at offentliggøre den privacy-redegørelse, som Google blev afkrævet i forbindelse med Buzz-forliget.

"På grund af Googles planer om at ændre sin fremgangsmåde 1. marts 2012 har EPIC anmodet FTC om at fremskynde offentliggørelsen af den rapport," skriver Electronic Privacy Information Center.

På den anden side roser den digitale borgerrettighedsgruppe Electronic Frontier Foundation Googles planer for at forenkle privatlivspolitikken men kritiserer selskabet for at være for dårlig til at forklare brugerne, hvad ændringerne går ud på.

Man kan læse mere om ændringerne på Googles egen side om den opdaterede privatlivspolitik, der efter planen træder i kraft 1. marts.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-løsningsarkitekt

Danske Commodities A/S

IT systems developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere