Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Lav hastighed: DTU-chef føler sig "røvrendt" af TDC

DTU har bøvl med sine smartphones, da leverandøren TDC har sat datahastigheden ned. Universitetets telefonichef raser.

Læs også: Efter mobil-ballade: DTU overvejer helt at droppe SKI

Hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har flere haft problemer med sine smartphones efter den 18. januar 2012.

Fra den dato valgte leverandøren TDC at sænke datahastigheden til 0,3/0,2 Mbit/s så de 3.000 abonnementer ikke kunne yde ordentligt.

Det fortæller DTU's telefonichef, John Lauersen, til Computerworld.

"Jeg oplevede, at flere og flere henvendte sig med telefoner, der ikke virkede. Pludselig fandt jeg så ud af, at TDC havde sat hastigheden ned," fortæller han.

Forhistorien er den, at DTU via SKI´s rammeaftale 02.08 har tegnet en ny kontrakt med TDC, der også stod for den tidligere leverance.

Men da man skulle over på den nye aftale, så blev hastigheden altså sat ned til 0,3/0,2 Mbit hvor den tidligere var på 7,2/1 Mbit, oplyser telefonichefen. 

TDC forlanger tillægspriser

Ifølge John Lauersen, der siden har holdt møder med TDC, er meldingen, at man kan købe tillægsprodukter for +5 kr for 1,4/0,3 Mbit eller +10 kroner for 7/1 Mbit per abonnement per måned for at få hastigheden op.

Men den melding gør John Lauersen rasende, for han mener, at TDC inden aftalen havde lovet noget andet.

Ifølge ham indlevede alle udbyderne på aftalen nogle hastigheder i et excel-ark, som de ville efterleve. Ligesom han på et møde den 22/7 2011 blev præsenteret for en anden hastighed end den, der mødte DTU-folkene den 19. januar i år.
 
"Jeg følger mig røvrendt, for nu at sige det ligeud. Det finder jeg mig simpelthen ikke i," siger han.

DTU´s juridiske afdeling og indkøbsafdeling er nu gået ind i sagen. For John Lauersen forklarer, at såfremt TDC havde præsenteret dem for, at teleselskabet vil sænke hastigheden til det nuværende, så ville man i stedet have hoppet på en tilsvarende teleaftale under Finansministeriet.

SKI-aftalen løber 32 måneder, hvor DTU er bundet af aftalen.

TDC: Ikke dialog i pressen
Hos TDC beklager man at kunden har en anden opfattelse end selskabet.

"Det er beklageligt, hvis kunden måtte have en anden opfattelse af aftalens indhold end os," lyder det i en skriftlig kommentar fra underdirektør Kathrine Forsberg fra TDC Erhverv sendt via presserådgiver Povl Damstedt Rasmussen.

Hun forklarer videre, at "vi har et godt forhold til DTU, og vi ønsker ikke at diskutere sagen igennem pressen".

"I stedet tager vi dialogen direkte med kunden," lyder det fra Kathrine Forsberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere