Artikel top billede

Database-satsning: SAP går efter Oracle og IBM

Med en række markante meldinger går SAP direkte efter databasemarkedet, hvor Oracle og IBM ellers hersker. Særlig platform står centralt i planerne.

Computerworld News Service: Med en række nymeldinger understregner SAP, at selskabet har ambition om at blive en stor spiller i databasemarkedet på linje med Oracle og IBM.

In-memory-database-platformen Hana er centralt placeret i SAP's strategi og vil med tiden udgøre grundlaget i alle selskabets produkter.

Mange af SAP's kunder anvender selskabets centrale ERP-applikation, Business Suite, på konkurrerende databaser, især Oracle og IBM DB2.

SAP håber på med tiden at kunne overbevise disse kunder om i stedet at køre Hana, men det nødvendige udviklingsarbejde er endnu ikke på plads.

Derfor satser SAP også på produktet Sybase Adaptive Server Enterprise, som selskabet erhvervede sig i kraft af opkøbet i 2010 af Sybase.

Porteringen af Business Suite til Sybase ASE vil komme på markedet i løbet af denne måned, oplyser bestyrelsesmedlem og teknologichef Vishal Sikka.

Bedst egnet til analytics

På nuværende tidspunkt er Hana bedst egnet til analytics.

På dette område har SAP nu lanceret platformen Business Warehouse, der kører på Hana.

"BW på HANA er en ikke-forstyrrende og dramatisk forbedring, hvad angår omkostning og ydelse," siger Sikka.

Den såkaldte early adopter-periode for Business Warehouse på Hana begyndte i november og var den hurtigste i SAP's historie, tilføjer han. Der er indtil videre solgt over 80 enheder til kunder og partnere.

Herudover oplyser SAP at have til hensigt at oprette en venturekapitalfond på 877 millioner kroner til investering i nystartede virksomheder, der udvikler applikationer på Hana-platformen, samt bruge 1,9 milliarder kroner på et incitaments-program, der skal lokke kunder over på Hana.

I forbindelse med sidstnævnte tiltag vil SAP levere konsulent-services til nye kunder, som ønsker at flytte fra ældre databaser til Hana.

Herudover lover SAP de Hana-kunder, som har gennemført implementeringen af softwaren, "op til 18 måneders bytte ud af deres SAP HANA-licenser til ethvert tidligere licenseret SAP-produkt, hvis de ikke er tilfredse."

Gratis adgang

SAP sørger også for, at udviklere og database-administratorer har gratis adgang til det bedste træningsmateriale om Hana samt til udviklings- og test-miljøer, oplyser Steve Lucas, der er executive vice president for analytics, database og teknologi.

SAP giver yderligere - til dels uventede - oplysninger om, hvordan også andre dele af Sybase-porteføljen vil spille sammen med selskabets øvrige databaseplaner fra nu og indtil 2015.

Analytics-databasen Sybase IQ vil blive forbundet til Hana for at fungere som lager af ældre eller såkaldte "kolde" data. Produktet "tænkes at få funktionalitet og lifecycle-management tilfælles" med Hana, oplyser SAP.

Den mobile og indlejrede database Sybase SQL Anywhere vil fungere som frontend-datalager på Hana-platformen, tilføjer selskabet. Også Sybases værktøjssæt til modellering, PowerDesigner, vil komme til at spille en hovedrolle.

SAP har til hensigt at integrere Hana og datakilder såsom det populære open source-framework til distribueret beregning, Hadoop.

Alt i alt står SAP over for noget af en udfordring i forhold til at migrere sine kunder til selskabets egen database-portefølje på grund af de ændringer, som cloud computing har ført med sig, skriver analytiker Ray Wang, der er direktør for Constellation Research, i en ny rapport om Hana.

"I cloud computing kan brugerne være ligeglade med, hvilken database applikationerne kører på," skriver Wang.

"De køber service level agreements, der skal imødekommes af software-leverandøren. Gider brugerne bekymre sig om, at der er taget en ny database i brug? Det bliver SAP's udfordring på kort sigt."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere