Artikel top billede

Så stor en del af Mac-computerne er ramt af malware

En skanning af 100.000 Mac-computere viser, hvor mange der er er inficeret med malware.

Læs også:

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedsoftware

Computerworld News Service: En nylig sikkerhedsskanning af 100.000 Mac-computere har opdaget, at næsten tre procent er inficeret med særlig Mac-orienteret malware heriblandt Flashback, rapporterer sikkerhedsfirmaet Sophos.

Alt i alt viser 2.700 Mac-computere tegn på at være inficeret. Trefjerdedele af dem er inficeret af malwaren Flashback, som udnytter en sårbarhed i Java, og som sikkert med rimelighed kan kaldes det første registrerede globale udbrud af malware på Mac af noget væsentligt omfang.

17,8 procent af de fundne malware-infektioner er trojaneren OSX/FakeAV, der gjorde sig bemærket sidste år, efterfulgt med 5,5 procent af OSX/RSPlug fra 2007, som man ellers regnede med for længst var forsvundet. Den fjerde mest udbredte malware, der er fundet med denne skanning, er OSX/Jahlav fra 2009 med 1,2 procent.

Mac-brugere smitter Windows-brugere

Hver femte Mac viser sig også at huse en bred vifte af pc-malware, der er uskadelig for selve Mac-computeren, men som stadig kan smitte pc'er. Den mest udbredte med 12,2 procent er trojaneren Bredo, som har eksisteret i en lang række variationer siden 2009.

"Visse Mac-brugere vil måske ånde lettet op, når de hører, at det er syv gange så sandsynligt, at deres Mac har virus, spyware eller trojaner, der er designet til Windows, end Mac OS X-specifik malware, selvom vi overraskende ofte er begyndt at støde på Mac-malware," fortæller Graham Cluley,der er senior technology consultant hos Sophos.

"Mac-brugerne har brug for at indse det stigende malware-problem."

De 100.000 Mac-computere, der leverer datagrundlaget for disse statistikker fra Sophos, er alle maskiner, der over en periode på syv dage har downloadet virksomhedens gratis antivirus-program. Hvis dette temmelig store udpluk er repræsentativt, antyder tallene, at mange brugere af Apples computere i høj grad lader stå til på sikkerhedsområdet.

"Datakriminelle anser Mac-computere for at være et let mål, fordi deres ejere som regel ikke bruger antivirus-software og generelt vurderes til at have en højere indkomst end den typiske Windows-bruger. Mac-brugerne er nødt til omgående at beskytte deres computere, for at undgå den risiko at malware-problemet på Mac-computere bliver lige så stort som på pc'er," siger Cluley.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedsoftware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere