Artikel top billede

Kunderne kan skrive , hvad de vil på Facebook. Danske virksomheder gider ikke tale med dem alligevel.

Danske chefer misser massevis af sociale muligheder

Danske virksomhedsledere er virkeligt dårlige til at udnytte de muligheder, der ligger i de sociale medier. Se de muligheder, som de går glip af.

Danske virksomhedsledere er efterhånden klar over, at tilstedeværelsen på de sociale medier er vigtig. Det er her, deres kunder befinder sig.

Men ledelsen får intet ud af de muligheder, der ligger i at kunne komme i direkte dialog med kunderne, for cheferne nøjes med at holde øje med, hvad folk skriver og mener om deres virksomheder - og så ellers benytte de sociale medier som traditionel platform til markedsføring.

Det viser en undersøgelse foretaget af PA Consulting Group blandt nogle af Danmarks største virksomheder i den offentlige og private sektor.

Ansvaret for arbejdet med de sociale medier i virksomhederne ender i marketingafdelingen, og resultaterne af den dialog, der foregår med kunde og virksomhed, ser ledelsen aldrig, viser undersøgelsen.

Samtlige CIO'er, som har deltaget i undersøgelsen, forventer et øget brug af sociale medier i HR og marketing, men under halvdelen af dem tror på en reel forankring og brug i topledelsen.

Værdien går tabt

I undersøgelsen svarer over halvdelen af de spurgte virksomheder, at de ikke forventer, at topledelsen vil øge brugen af sociale medier. Og ingen mener, at brugen af sociale medier er forankret i den overordnede forretningsstrategi.

88 procent er uenige eller meget uenige i spørgsmålet om, hvorvidt deres virksomhed systematisk analyserer forretningsdata fra sociale medier.

"De sociale medier finder ofte ikke fodfæste hos topledelsen og dermed ikke i den overordnede forretningsstrategi. Det handler mere om branding, end om dialog med kunderne. Virksomhedernes opfattelse af sig selv og deres produkter stemmer slet ikke overens med det, kunderne oplever," siger Helle Hølmer, som sidder i PA's Management Group.

Selvom mange virksomheder ganske vist overvåger de sociale fora, bruger de ikke de data, de får ind til noget, fortæller hun.

"Og så går værdien af den direkte dialog med kunderne tabt."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere