Artikel top billede

Så mange HP-ansatte skal fyres i Europa

HP sætter tal på antallet af fyringer i de forskellige afdelinger.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard vil reducere sin medarbejderstab med omkring 9.000 i USA som del af en langsigtet plan om at nedskære med i alt 27.000 stillinger på verdensplan, før regnskabsåret 2014 slutter, oplyser en anonym kilde.

HP offentliggjorde i maj, at selskabet ville reducere sin globale medarbejderstab med omkring otte procent i kraft af en kombination af afskedigelser og fratrædelsesordninger for at spare i omegnen af 18 til 21 milliarder kroner til og med regnskabsåret 2014.

I maj forklarede HP, at antallet af nedlagte stillinger ville variere fra land til land.

8.000 stillinger i Europa

HP har også planer om at nedlægge 8.000 stillinger i EU, hvilket er på linje med selskabets juridiske forpligtelse til at oplyse og konsultere det europæiske samarbejdsudvalg under EU, der repræsenterer det multinationale selskabs europæiske medarbejdere.

HP har afvist at kommentere på fyringsplanerne.

Fyringerne begyndte 31. oktober sidste år, da selskabet medarbejderstab var oppe på 350.000.

Meningen med tiltaget er at bevare HP's sundhed på lang sigt, forklarede topchef Meg Whitman på daværende tidspunkt.

Mere end 300.000 mand

HP havde 172.000 medarbejdere i 2007, men antallet steg brat med opkøbet af EDS i 2008.

Siden da har selskabets medarbejderstab ikke været under 300.000.

Størstedelen af besparelserne fra denne omstrukturering vil ifølge Whitman blive geninvesteret i selskabet.

HP sigter efter at gøre kundernes købsoplevelse enklere og investerer i markedsførings- og salgs-værktøjer.

Disse tiltag har allerede givet visse resultater. For eksempel har HP gjort det mindre forvirrende for kunderne at købe pc'er, der nu er organiseret ud fra de kernevaremærker, der har vist sig succesfulde.

HP arbejder på at lægge mere vægt på den erhvervsorienterede forretning, der er mere profitabel end den forbrugerorienterede.

Tidligere topchef Leo Apotheker overvejede at sælge eller afhænde pc-forretningen, som selskabet dog endte med at beholde efter udnævnelsen af Whitman som topchef i september sidste år.

HP's Personal Systems Group, som beskæftiger sig med pc'er og mobile produkter, er selskabets største forretningsenhed, og leverede 30 procent af dets omsætning i andet kvartal af regnskabsåret 2012, der sluttede 30. april i år.

Services-enheden udgjorde 28 procent af omsætningen, Imaging and Printing Group stod for 19 procent, mens Enterprise Servers, Storage and Networking stod for 17 procent.

Selskabet sigter med sin erhvervsorienterede forretning efter at bringe hardware, software og services tættere sammen ved at tilbyde integrerede løsninger.

HP's forretning rettet mod store virksomheder drejer sig stadig om services og hardware, men selskabet har et mål om at blive en spiller inden for software, hvad opkøbet sidste år af analysevirksomheden Autonomy for 71 milliarder kroner også peger på.

HP har tænkt sig at integrere Autonomy-softwaren på tværs af hele produkt-porteføljen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere