Artikel top billede

Android 5.0 kan nå at komme, før du får 4.1

På trods af Googles arbejde med at fremskynde processen vil mange opdateringer af Android stadig som sædvanligt blive noget forsinket.

Computerworld News Service: Selvom den næste version af Googles mobilstyresystem, Android 4.1 Jelly Bean, forventes at udkomme inden for få dage eller måske et par uger, vil der som sædvanligt være en forsinkelse, før kundernes telefoner modtager opdateringen.

Sådan er det, fordi det er telefonproducenterne og ikke Google, der bestemmer, hvornår eller om en opdatering udsendes til deres smartphones. Meningen med dette arrangement var at fremme innovation, men det fremmer så sandelig også frustration hos brugerne, der som regel må vente længe på den nyeste version af Android eller i visse tilfælde slet ikke får nogen opdatering.

Google er opmærksom på problemet og forsøgte under udviklerkonferencen I/O at hjælpe til at løse det ved at udgive et såkaldt Platform Development Kit til sine OEM'er. Dette PDK er for hardwareproducenterne, hvad et Software Development Kit (SDK) er for softwareudviklerne.

Men selv hvis dette PDK kommer til at fremskynde processen på længere sigt, så vil det sandsynligvis ikke nå at få nogen større konsekvenser for opdateringen til Jelly Bean.

Android 4.2 eller måske endda 5.0 vil sikkert nå at udkomme, før mange brugere bliver opdateret til Jelly Bean - hvis det overhovedet kommer til at ske. Jelly Beans forgænger, Ice Cream Sandwich, som udkom i oktober 2011, findes trods alt i dag stadig kun på 10 procent af alle Android-enheder.

Hvilke telefoner får Android 4.1?

Ikke desto mindre vil visse nye telefoner selvfølgelig have Jelly Bean installeret som udgangspunkt. Det gælder for Googles egne telefoner - Nexus S og Galaxy Nexus - ligesom for Googles nye tablet, Nexus 7, som er produceret af Asus.

Motorolas Xoom-tablet vil også have den nye version af styresystemet. Selskabet har dog ikke sagt noget om, hvornår Jelly Bean udkommer til dets smartphones såsom Razr-modellen, men da Google nu ejer Motorolas mobildivision, virker det sandsynligt, at Motorola-telefonerne får Jelly Bean inden alt for længe. Googles opkøb af Motorolas mobildivision for 65 milliarder kroner blev afsluttet i maj.

Samsung, som producerer Nexus-telefonerne for Google, vil sandsynligvis også være hurtig til at få Jelly Bean ud til nogle af sine modeller, sikkert især den hotte nye Galaxy S III. I en udtalelse til Pocket-lint sagde den koreanske mobilproducent for nylig, at den "snart" ville offentliggøre hvilke af dens enheder, der ville få Jelly Bean.

Pocket-lint forudsiger, at der vil gå et stykke tid, før Jelly Bean kommer til modeller fra mobilproducenterne HTC, Sony Mobile (tidligere Sony Ericsson) og LG. LG udtaler til websitet, at selskabet har for travlt med at forsøge at implementere Android 4.0 Ice Cream Sandwich til at kunne lægge noget særligt arbejde i Jelly Bean.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere