Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Apple tager patent på nyt fantastisk iPad-cover

Patentansøgning løfter sløret for helt nye måder at anvende Apples populære cover til iPad på.

Computerworld News Service: Apple arbejder muligvis på et nyt såkaldt iPad Smart Cover, der kan vise en ekstra række app-ikoner eller meddelelser, fungere som tastatur eller endda som tegneplade.

United States Patent and Trademark Office offentliggjorde for nylig en patentansøgning fra Apple med navnet Cover Attachment with Flexible Display.

Figurer i ansøgningen viser et iPad Smart Cover, der bruges på nogle meget kreative måder.

Som det er med enhver patentansøgning, er det ikke til at vide, om dette koncept bliver til et faktisk produkt, eller om Apple blot gør krav på en idé fra en af selskabets designere.

Ansøgningen angiver som opfinder Fletcher R. Rothkopf, der tilsyneladende er leder inden for produktdesign hos Apple.

Det står heller ikke klart, om det er meningen, at de beskrevne funktioner skal blive del af det samme Smart Cover-produkt eller i stedet spredes ud på flere forskellige varianter.

Tastatur

Den mest oplagte anvendelse af en fleksibel, sekundær touchskærm integreret på indersiden af et nyt Smart Cover ville være som tastatur.

Microsoft har designet en lignende flap med indbygget tastatur til sine Surface-tablets, der forventes at blive lanceret 26. oktober. Det kan du se her.

Apple koncepts ser dog ud til at anvende et virtuelt tastatur, hvorimod flappen på Surface vil have fysiske taster.

Solcellestrøm

Også andre patentansøgninger vidner om Apples interesse i strøm via solceller såsom en særlig MacBook, der bruger solenergi til at øge skærmens lysstyrke udendørs.

I dette Smart Cover-koncept viser iPad-tilbehøret en række ekstra ikoner, mens resten af coveret ifølge patentansøgningen bruges til "indsamling af strøm fra omgivelserne."

Knapper på bagsiden

Det foreslåede nye Smart Cover kan også vise virtuelle knapper til justering af video og lyd, når coveret er foldet, så det holder iPad'en oppe.

Dette koncept minder om en patentansøgning, der blev opdaget i 2007, og som tydede på, at en kommende iPod måske ville have knapper på bagsiden.

Det blev aldrig til noget, og det virker også usandsynligt, at denne idé vil fungere.

Knapperne vil være placeret på bagside af Smart Coveret, hvor man ikke kan se dem. Det vil være meget upraktisk, at man skal vende sin iPad om, hver gang man ønsker at justere lyden.

Tegneplade

Apple vil muligvis også gøre det muligt at bruge Smart Coveret som digital tegneplade, så man kan tegne på coveret med en stylus og se tegningen på iPad'ens skærm.

En anden patentansøgning fra Apple, der blev spottet i maj, viser, at Apple har designet en stylus til iOS-enheder.

Meddelelser direkte på coveret

Når iPad'en ikke er i brug, vil toppen af Smart Coveret, der dækker skærmen, kunne bruges til at vise påmindelser fra kalenderen, opdateringer fra sociale medier og andre meddelelser.

Denne patentansøgning fra Apple blev offentliggjort torsdag og først rapporteret af Apple Insider.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere