Artikel top billede

Microsoft: Slå selv sporing af din adfærd til i Explorer

Microsoft fjerner automatisk funktion til at spore brugernes adfærd på nettet.

Computerworld News Service: Microsoft melder, at man som bruger på Windows 8 i forbindelse med første gang man starter styresystemet vil få mulighed for at ændre den såkaldte Do Not Track-privatlivsfunktion i Internet Explorer 10 (IE10), der som standard vil være slået til.

Do Not Track-indstillingen (DNT) signalerer, om brugerne ønsker, at annoncører og websites skal have mulighed for at spore deres adfærd på nettet eller ej.

Alle fem større browsere - Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera og Safari - kan sende et sådan DNT-signal.

Først slået til som standard

I maj offentliggjorde Microsoft, at DNT ville være slået til som standard i IE10.

Det har ikke ændret sig - hvis ikke brugeren ændrer nogen indstillinger, vil funktionen stadig være slået til .

Men Microsofts privacy-direktør meddeler, at kunderne vil kunne ændre indstillingen under opsætningen, hvis de ønsker det.

"DNT vil blive slået til i 'Express Settings'-delen af Windows 8-opsætningsoplevelsen," fortæller Microsofts privacy-direktør, Brendon Lynch, i et blogindlæg.

"Der vil kunderne også få mulighed for at vælge 'Customize', hvorved de let vil kunne slå DNT fra, hvis de ønsker det."

Ligesom i tidligere versioner vil man i Windows 8 blive præsenteret for nogle valgmuligheder, første gang man tænder for styresystemet.

Kan selv slå indstillinger fra

Går man som bruger blot videre i opsætningen uden aktivt at vælge, at man vil tilpasse noget, bruges Microsofts standardindstillinger heriblandt for DNT.

"Ved at bruge Customize-tilgangen vil brugerne selv kunne slå et antal indstillinger til og fra heriblandt indstillingen for DNT-signalet," udpensler Lynch.

Vælger brugerne at acceptere Microsofts standardindstillinger i opsætningen af Windows 8, vil de blive præsenteret for, hvad Lynch kalder en "iøjefaldende meddelelse" med en besked om, at DNT er slået til i IE10.

"Microsoft slår Do Not Track til som standard i IE10 på Windows 8, men gør det muligt at tilpasse indstillingen i opsætningen, første gang man kører styresystemet. Det kan man dårligt argumentere imod," siger Jonathan Mayer i et indlæg på Twitter .

Mayer, der i dag er forsker ved Stanfords Center for Internet and Society (CIS), er den ene af de to studerende fra Stanford, der opfandt det http-header-koncept, der anvendes i browsere til at signalere brugerens ønske om ikke at blive sporet. Han er også aktiv i Worldwide Web Consortiums (W3C) debatter med hensyn til standardisering af implementeringen af DNT.

Tidligere har flere af Microsofts konkurrenter klaget over, hvordan selskabet strukturerer disse hurtigindstillinger og har især hæftet sig ved, at det kun er ganske få brugere, der vælger at tilpasse opsætningen.

Lynch påpeger, at det er feedback, der har fået Microsoft til at fremlægge klart og tydeligt, hvordan IE10 vil håndtere DNT.

"Siden maj har vi gennemført yderligere forbrugerundersøgelser, der bekræfter en stærk tilslutning til vores tilgang til DNT, der sætter forbrugernes privatliv i første række," fortæller Lynch.

"Vi har desuden diskuteret vores perspektiv med mange interesserede parter, som ønsker at lære mere om, hvordan vores kunders første oplevelse med og håndtering af DNT-indstillingen i IE bliver."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere