EU-millioner til dansk IT-forskning

EU giver 70 millioner til et dansk ledet projekt, der skal udstikke rammerne for fremtidens software-infrastruktur. Projektet er et samarbejde mellem 12 universiteter og virksomheder i hele Europa.

Den danske professor og forskningsleder på Århus Universitet, Morten Kyng, skal lede et EU-finansieret projekt, der skal skabe ny åben standard for softwarearkitektur til pervasive computing.

Pervasive computing, indlejrede systemer, handler om, hvordan IT kan bygges ind i alle mulige apparater og genstande.

Projektet løber over de næste fire år, og har et budget på 90 millioner kroner, hvoraf EU betaler de 70 millioner kroner.

Resten af budgettet betales af deltagerne.

- Projektet er udbudt af EU, som gerne vil have et bud på, hvordan man laver en åben software-struktur i fremtiden, fortæller Morten Kyng.

Projektets mål er at fastlægge de principper, som man opbygger programmer efter i fremtiden, så forskellige apparater bedre kan tale sammen.

- Vi tror for eksempel, at vi kan lave en bedre løsning til at flytte sessioner, altså opsætninger og data, fra én computer til mange, og så tilbage igen, siger Morten Kyng.

12 virksomheder og universiteter i Europa deltager i projektet, mellem dem Alexandra Instituttet, Århus Arkitektskole, Siemens laboratorierne i München og universitetet i Lund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere