Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Scorer kassen: Her er landets største it-overskud

En særlig gruppe firmaer i it-branchen scorer de tre største overskud. Men det skyldes vidt forskellige ting.

Læs også: Her er Danmarks største it-virksomheder.

3,6 milliarder kroner.

Eller små 10 millioner kroner om dagen.

Så meget har TDC A/S tjent efter skat i seneste regnskabsårs, hvilket sender selskabet ind på førstepladsen over overskud i den danske it-branche.

I hvert fald er overskuddet i moderselskabet det største blandt de 197 it-virksomheder, der indgår i årets Top 100-analyse.

Hos TDC virker man da også tydeligt stolt over resultatet.

"TDC har over de senere år bevæget sig fra et af de mindst til et af de mest rentable og veldrevne teleselskaber i Europa," lyder det fra IR-chef Flemming Jacobsen fra TDC.

Det er sket dels ved et vedvarende fokus på at tilpasse forretningen og nedbringe omkostninger, og dels ved at tiltrække kunder takket være massive investeringer i netværk samt fokus på produktinnovation og gode kundeoplevelser, forklarer TDC-manden.

Skatteaktiv guld værd

Hos 3 - eller rettere det juridiske selskab med navnet HI3G Denmark ApS - er overskuddet efter skat på 923 millioner kroner, men her skal overskuddet dog ses i lyset af et opsparet skatteaktiv.

"Selskabets resultat på DKK 923 mio er positivt påvirket af indregning af værdien af udskudte skatteaktiver på DKK 687 mio," fremgår det af selskabets regnskab.

Og 3's pressechef Stine Green Paulsen oplyser da også overfor Computerworld, at når en virksomhed har store startomkostninger i form af for eksempel investering i udbygning af netværksinfrastruktur, som det har været tilfældet for 3, kører man typisk med et betydeligt underskud i en opstartsperiode.

"Når virksomheden på et tidspunkt begynder at få overskud på forretningen og også fremadrettet forventer at have overskud, kan virksomheden modregne det akkumulerede underskud i skattebetalingen," forklarer hun og understreger, at selskabet ikke selv fokuserer på tallet efter skat.

I stedet fremhæver pressechefen, at selskabet også har overskud, selv hvis man ser bort fra skatteaktivets indvirkning.

Udbytte fra Telenor Serbia

Hos Telenor A/S med det danske cvr-nummer 19433692, lander overskuddet på hele 2,7 milliarder kroner.

Imidlertid fremgår følgende af regnskabet:

"Resultatet i 2011 er væsentligt påvirket af ekstraordinært udbytte fra kapitalandele i Telenor Serbia med mDKK 2.332 mod mDKK 460 i 2010."

I en skriftlig kommentar oplyses det af Erik Nord, der er kommunikationschef for Telenor Europa. 

"Telenor A/S havde et positivt årsresultat i 2011, hvilket dels er udtryk for, at Telenor Danmark formåede at tiltrække flere kunder og landede et godt resultat i 2011, og dels er et udtryk for, at vi valgte at trække et ekstraordinært udbytte fra Telenor Serbien, som er et af vores udenlandske selskaber".

Selskabet gør i øvrigt opmærksom på, at omsætningen for CBB og BiBoB eksempelvis ikke indgår i Telenor A/S' regnskab, ligesom der over årene sker ændringer i selskabsstrukturen i Telenor A/S, hvilket betyder, at de enkelte regnskabsår ikke er direkte sammenlignelige.

Du kan se de ti største overskud for it-virksomheder registeret med danske cvr-numre herunder.

Årets Top 100-analyse omfatter virksomheder i Computerworld Brancheguiden, som har en omsætning på over 20 mio og i øvrigt offentliggør regnskaber, der indeholder de nøgletal, som er nødvendige for analysen.

En mindre gruppe af virksomheder, der ikke indgik i sidste års analyse blandt andet på grund af forskudt regnskabsperiode, er ikke en del af årets Top 100-analyse.

[b]Se alle vindere og læs mere om Computerworld Top 100 her.[/b]

De 10 største overskud

TDC A/S
3.563.000
(2.618.000)

Telenor A/S
2.747000
(795.000)

HI3G Denmark ApS
923.385
(25.475)

YouSee A/S
682.000
(649.000)

KMD A/S
311.900
(238.900)

Nets Denmark A/S
254.800
(160.300)

SimCorp A/S
239.525
(243.765)

GN Netcom A/S
164.439
(159.245)

SAP Danmark A/S
126.154
(128.753)

NNIT A/S
122.106
(152.762)

Kilde: Top 100-analyse

Se alle vindere og læs mere om Computerworld Top 100 her.




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere