Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Milliard-besparelser på vej hos Telenor

Telenor skal skære et større milliardbeløb i løbet af de næste tre år.

Læs også:

Ny Telenor-boss: Branchen går for meget op i pris

Den nordiske telegigant Telenor skal ud i en større sparerunde. Omsætningen er ramt af især den hårde konkurrence på det nordiske mobilmarked.

Derfor skal der nu skæres fem milliarder kroner i koncernen inden 2015.

Det skriver Børsen.dk.

Væksten har været støt faldende

Telenors indtjening faldt 45 procent sidste år, og den har været støt faldende i 2012.

Derfor er planen, at Rusland og Asien må stå for endnu mere af væksten, når det går så skidt i Norden.

Telenors andel i det russiske Vimpelcom skal blandt andet spille en endnu større rolle i forhold til væksten, fortæller ledelsen.

Det vides endnu ikke, hvor teleselskabet mere specifikt skal finde de mange milliarder, men målet er, at Telenor skal tjene mellem 28 og 30 milliarder kroner på driften.  

Vil forblive blandt de bedste i klassen

Selvtilliden er dog stadig i top hos ledelsen.

"Vi mener, at de fortsatte investeringer i vores netværk, udvikling af nye driftsmodeller og lancering af innovative tjenester vil gøre, at vi forbliver blandt de bedste i klassen," siger koncernchef Jon Fredrik Baksaas.

Der er stadig et par år til 2015, så det er svært at spå om Telenors succes med sparekniven.

"Telenor har lagt ambitiøse og langsigtede mål frem, men 2015 er stadig for langt væk, til at vi tror, at markedet vil tillægge det særlig vækst. Men selskabet bekræfter omvendt vækstcasen," siger analytiker Harald Øyen fra Enskilda Securities til det norske erhvervsmedie E24.

Læs også:

Ny Telenor-boss: Branchen går for meget op i pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere