Artikel top billede

Apple forlænger understøttelse af udbredt styresystem

Apple forlænger sin undersøttelse af udbredt styresystem, der ellers skulle sendes på en slags pension.

Computerworld News Service: Apple har udgivet en ny sikkerhedsopdatering af OS X 10.6 Snow Leopard, hvilket i praksis forlænger understøttelsen af det tre år gamle styresystem udover den normale livscyklus.

Denne opdatering af Snow Leopard blev udgivet samtidig med større opdateringer af OS X 10.7 Lion og OS X 10.8 Mountain Lion.

Det var uventet, at Snow Leopard overhovedet skulle modtage flere opdateringer.

Apple er hidtil stoppet med at udsende opdateringer til hver version af sit styresystem, når der er to nyere versioner på markedet. Hvis det nyeste OS X kaldes n, så slutter understøttelsen af n-2 som regel ved lanceringen af n.

Det betyder, at Mountain Lion, som Apple lancerede i juli, aktuelt er n, mens Snow Leopard fra 2009 er n-2.

Må bare vente og se

Apple har aldrig nedfældet dette som officiel praksis hverken på papir eller på sit website, så for kunder og sikkerhedseksperter er der efter lanceringen af en ny version af styresystemet ikke andet at gøre end at vente på den næste omgang opdateringer for at se, hvilke versioner der stadig understøttes.

I sidste uge opdaterede Apple både Mountain Lion og Lion med nye funktioner, forbedringer af eksisterende funktioner, fejlrettelser og flere end 30 rettelser af kritiske sårbarheder.

Selskabet leverede også Sikkerhedsopdatering 2012-004, der lukkede 25 sikkerhedshuller i Snow Leopard. Snow Leopard modtog sidste gang en sikkerhedsopdatering 9. maj.

På grund af sikkerhedsopdateringen onsdag er det kun en lille andel - cirka 13 procent - af alle Macs, der kører med en version af OS X, der ikke længere understøttes.

Mange aktive installationer

Hvis Apple havde gjort som forventet, og ikke udgivet flere opdateringer af Snow Leopard, så ville denne andel være helt oppe på 47 procent, baseret på den seneste statistik fra Net Applications.

"Apple har indset, at det er nødvendigt at understøtte Snow Leopard, fordi der stadig er så mange aktive installationer," kommenterer Wolfgang Kandek, der er teknologichef hos Qualys.

"Der kan være tale om en Windows XP-lignende effekt. Snow Leopard fungerer rigtig godt og bruges stadig af mange kunder."

Som Kandek antyder, har Microsoft haft svært ved at overtale sine kunder til at forlade det 11 år gamle Windows XP til fordel for en ny version af Windows. XP udgjorde i sidste måned ifølge Net Applications' statistik stadig 46 procent af alle Windows-installationer.

Det står ikke klart, om opdateringen onsdag af Snow Leopard var en engangsforestilling - Apple kommenterer aldrig på sikkerhedsspørgsmål - eller en indikation af, at selskabet planlægger at understøtte OS X 10.6 i en længere periode.

Noget, der taler for sidstnævnte scenarie, er, at der gik hele otte uger fra lanceringen af Mountain Lion til denne opdatering. Apples tidligere rekord for udgivelsen af en opdatering, efter der var to nyere versioner af OS X på markedet, var i 2007, da Apple leverede den sidste opdatering af Panther 19 dage efter lanceringen af Leopard.

Opdateringerne OS X 10.8.2 Mountain Lion, OS X 10.7.5 Lion samt Sikkerhedsopdatering 2012-004 til Snow Leopard kan downloades fra Apples support-site eller installeres via styresystemets indbyggede opdateringsfunktion.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere