Artikel top billede

Omstridt Apple-fabrik ramt af voldsomme optøjer

2.000 kinesiske arbejdere har været involveret i tumult ved en af selskabets fabrikker i nat.

Computerworld News Service: Apples leverandør Foxconn oplyser om en "hændelse" søndag aften med 2.000 arbejdere nær en af selskabets fabrikker i Kina.

Samtidig er der på internettet blevet offentliggjort billeder af væltede biler og smadrede butiksruder i hvad, der ligner større optøjer.

Foxconn, som i forvejen er i mediernes søgelys på grund af kritisable arbejdsforhold på selskabets fabrikker i landet, udtaler, at denne hændelse tilsyneladende ikke er arbejdsrelateret.

Personlig konflikt

Det taiwanske selskab udtaler i en pressemeddelelse mandag, at hændelsen uden for arbejdersovesale nær Foxconn-fabrikker i den kinesiske by Taiyuan begyndte som en "personlig konflikt," hvorefter den eskalerede.

Det lokale politi ankom og fik optøjerne under kontrol klokken tre natten til mandag lokal tid.

"Over 40 personer blev ifølge politiet kørt på hospitalet for at få lægehjælp, mens adskillige personer blev arresteret," forklarer Foxconn.

Selskabet tilføjer, at man stadig er ved at efterforske, hvad der ligger til grund for hændelsen, men at den tilsyneladende ikke er "arbejdsrelateret," uden dog at uddybe yderligere.

Arbejdere på video

I indlæg på kinesiske mikroblogs bruges ordet "optøjer" til at beskrive hændelsen, ligesom der linkes til video, der viser hundredvis angiveligt af Foxconns arbejdere, der er samlet på en stor udendørs plads om natten, mens politiet tilsyneladende er ved at genoprette orden.

Fotos offentliggjort på internettet viser nogle af hændelsens eftervirkninger med væltede biler, smadrede butiksruder og grupper af urobetjente, der patruljerer området.

79.000 ansatte

Ved Foxconns fabrikker i Taiyuan er der ansat 79.000. Her bygges der komponenter til biler og forbruger-elektronik.

Foxconn har valgt at lukke fabrikken i dag, mandag, oplyser talsmand for selskabet Simon Hsing, men vil muligvis åbne igen tirsdag, afhængig af hvordan politiets efterforskning skrider frem.

Selskabet er i længere tid blevet kritiseret for arbejdsforholdene på fabrikkerne i Kina, hvor over én million er ansat.

Tidligere i år demonstrerede arbejderne angiveligt ved at true med at hoppe ud fra et tag, hvis ikke Foxconn imødekom deres lønkrav.

Denne tidligere konflikt blev dog ifølge Foxconn løst fredeligt.

Læs også:

Rapport: Uhyrlige arbejdsforhold på Apples kinesiske fabrikker.

Apple efter kritik af fabriks-forhold: Her er løsningen.

Apple: Derfor var der eksplosioner på fabrikker.

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere