Artikel top billede

Ciscos topchef stopper snart: Overvejer disse efterfølgere

Ciscos topchef trækker sig snart fra posten. Han har allerede en række kandidater i kikkerten, som kan efterfølge ham.

Computerworld News Service: Ciscos topchef, John Chambers, har luftet ideen om at gå på pension inden for to til fire år og nævnt adskillige chefer som mulige efterfølgere.

Det skriver Bloomberg.

Der er hele 10 kandidater til at overtage ledelsen af Cisco, når Chambers trækker sig, udtaler han til Bloomberg.

De inkluderer Robert Lloyd, der er executive vice president of worldwide operations og Chuck Robbins, der er senior vice president for den amerikanske forretning.

Og i tilfælde af Chambers' pludselige fravær eller manglende evne til at lede selskabet - hvad han selv beskriver overfor Bloomberg som "ramt af en bus-scenariet" - vil chief operating officer Gary Moore tage roret.

Under alle omstændigheder vil den næste topchef blive fundet internt i selskabet, fortæller Chambers til Bloomberg.

Kandidater bedømmes hver måned

Ciscos bestyrelse bedømmer ifølge John Chambers hvert kvartal potentielle kandidater til topstillingen.

Chambers vil forsætte som bestyrelsesformand "forudsat bestyrelsen ønsker det og forudsat aktionærerne ønsker det."

Chambers oplyser, at han allerede er i gang med at allokere et større ansvar til potentielle efterfølgere.

"Jeg kommer til at flytte rundt på vores folk for at give dem mere ansvar," fortæller han til Bloomberg.

Topchef siden 1995

John Chambers på 63 har været topchef for Cisco siden 1995.

I løbet af den tid er Cisco vokset enormt fra 12 milliarder kroner til mere end 267 milliarder kroner. Selskabet er i dag et af verdens mest værdifulde selskaber.

Chambers fortæller til Bloomberg, at virksomhedskultur og løn har hjulpet selskabet til at fastholde sine chefer, selvom konkurrenter har forsøgt at lokke dem væk med lønpakker, der er til fem gange højere.

Ikke desto mindre har flere højt profilerede chefer forladt selskabet efter det seneste års tid med mange omvæltninger, hvor Cisco har omstruktureret ledelsen og driften samt skåret ned på produktlinjer, der ikke præsterede som forventet, eller direkte lukket dem ned.

Blandt disse chefer, der har forladt selskabet inden for det seneste års tid, kan nævnes Ned Hooper, der var chief strategy officer, Paul Mountford, der var senior vice president of global enterprise sales, Laura Ipsen, der var chef for Ciscos global policy and government affairs samt Amanda Jobbins, der var vice president of global partner marketing.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere