Artikel top billede

Dusørjægere finder massive fejl i Chrome

Google udsender masse-rettelser til dugfriske nyeste version af Chrome, efter dusørjægere har opdaget massive sikkerheds-fejl i browseren.

Computerworld News Service: Google har lukket hele 24 sårbarheder i Chrome.

I samme omgang udbetaler selskabet i alt 170.600 kroner i dusører til ni sikkerhedsfolk, der har fundet fejlene.

Mere end halvdelen af dette beløb er gået direkte til en af selskabets mest produktive fejlfindere.

Chrome 22, som Google begyndte at sende ud til brugerne tirsdag, introducerer også nogle forbedringer af, hvordan browseren viser 3D-webapps på skærmen heriblandt spil.

En fejl er kritisk

Blandt de 24 sårbarheder er en enkelt kategoriseret som "kritisk," hvilket er Googles højeste risikovurdering, mens 15 er kategoriseret som af "høj" risiko, fem som af "medium" risiko og tre som af "lav" risiko.

Det er sjældent, der opdages kritiske fejl i Chrome.

Faktisk hørte denne nye kritiske sårbarhed slet ikke til i selve browseren, men derimod i Windows.

I sin meddelelse om den nye version kalder Google den kritiske fejl for en "Windows kernel memory corruption."

Google oplyser, at fejlen blev rapporteret af et par eksperter fra det finske selskab Documill, der specialiserer i at udvikle software, der gør det muligt at læse Microsoft Office- og Adobe Reader-dokumenter direkte i browsere.

For deres arbejde har de to vundet en dusør på cirka 28.900 kroner.

Google udbetalte også cirka 86.800 kroner til den pålidelige fejlfinder Sergey Glazunov for rapportering af et par farlige såkaldte universal cross site scripting-sårbarheder (UXSS): Den ene i browserens håndtering af frames og den anden i interaktionen med Googles V8 JavaScript-engine.

Glazunov er en af de to sikkerhedseksperter, der hackede Chrome ved Googles sikkerhedskonference Pwnium i marts. For det høstede han en kontantpræmie på 347.000 kroner.

Indtil videre har Google i 2012 udbetalt i omegnen af 1.680.000 kroner i dusører, hvilket helt sikkert vil stige yderligere i løbet af resten af året.

Derfor har Google skruet op for sine dusører

Sidste måned skruede Google op for dusørerne, angiveligt fordi antallet af rapporterede fejl var faldet.

Adskillige af de sikkerhedseksperter, der har modtaget dusører for fejl, der er blevet rettet i Chrome 22, har nydt godt af de hævede beløb.

Det gælder for eksempel Glazunov, de to fra Documill og andre, der har modtaget den laveste dusør på cirka 5.800 kroner.

Ikke mange synlige ændringer

Der er ikke mange synlige ændringer i Chrome 22, hvis der er nogen overhovedet, men Google beskriver flere forbedringer under kølerhjelmen såsom understøttelse af Pointer Lock JavaScript API også kaldet "Mouse Lock."

Denne funktion forbedrer oplevelsen ved at styre med musen i 3D-spil i Chrome, forklarer Google-udvikler Vincent Scheib i et blogindlæg.

Google nævner også nogle ellers ikke nærmere beskrevne forbedringer i Chrome forud for Microsofts lancering 26. oktober af Windows 8.

Selvom Google tilbage i juni annoncerede en særlig Windows 8-udgave af Chrome - en udgave som ikke kun vil passe til den traditionelle brugergrænseflade i Windows, men også til hvad der tidligere blev kaldt Metro-grænsefladen - så er denne udgave stadig placeret i Chromes udvikler-kanal.

Chrome 22 kan downloades til Windows, Mac OS X og Linux fra Googles website. Browseren opdateres automatisk i baggrunden, når der er rettelser eller en ny version klar.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere