Artikel top billede

It-bommert: Pensionister skal betale ekstra børnebidrag

Udbetaling Danmark har oplevet den første officielle it-fejl. 301 pensionister er blevet opkrævet ekstra børnebidrag.

ATP, der ellers er kommet rosenrødt igennem et af landets største it-projekter i form af lanceringen af Udbetaling Danmark, har ved en fejl opkrævet for meget i børnebidrag fra 301 pensionister.

Det fortæller underdirektør i ATP, Carsten Bodahl der har ansvaret for kundeservice hos Udbetaling Danmark.

Pensionisterne skal efter nogle gamle regler kun betale et såkaldt tillæg for børnebidrag på 141 kroner. Men it-fejlen betyder, at de i denne uge i stedet er blevet opkrævet langt mere, fordi det såkaldte normalbidrag er lagt oven i.

Særkørsel sat forkert op

Fejlen er opstået, fordi den nye organisation, der den 1. oktober overtog ansvaret for håndteringen af en lang række offentlige ydelser, har lavet en manuel fejl ved en særkørsel i forbindelse med udsendelsen af 305.000 opkrævninger af gæld til det offentlige.

"Ved den kørsel var der ikke taget højde for, at det store beløb skulle væk og det kun var de 141 kroner der skulle på opkrævningen," siger, Carsten Bodahl.

Underdirektøren fortæller, at Udbetaling Danmark på baggrund af fejlen har været systemerne efter for at se, om fejlen var opstået i systemet.

"Men data er rigtige. De er som de skal være efter overførslen," siger han.

Menneskelig fejl

Derfor er der altså tale om en enkeltstående menneskelig fejl, hvor der skulle have været et par ekstra koder eller et ekstra program med, fortæller Carsten Bodahl.

"Når vi kører den første ordinære kørsel den 22. oktober, der ligger det her inde i programmet. Ved en normal kørsel ville de her beløb aldrig komme med," siger han.

Ifølge Carsten Bodahl har nogle af de berørte borger selv gjort Udbetaling Danmark opmærksom på fejlen. Her opfordrer man resten af de 301 personer, der også har modtaget et forkert girokort, til selv at rette beløbet på girokortet til 141 kroner inden de indbetaler det.

"Og så er det rettet til næste gang. Vi beklager det meget," siger Carsten Bodahl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere