Artikel top billede

Telefirmaer taget med bukserne nede: Anede intet om CPR-huller

Danske telefirmaer erkender, at de intet kendte til de nye CPR-huller. Alligevel er CPR-validering stadig en sikker løsning, mener de.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit cpr-nummer

Nye CPR-huller betyder, at ondsindede personer blot skal bruge 30 sekunder på at få adgang til andre personernes identitet gennem virksomheden OK-Mobil's bestillingsportal, der leveres af Telenor.

Samtidig er det stadig muligt at trække cpr-numre ud af Telenors egen bestillingsportal. I dag tager det to dage, i stedet for fem minutter som oplevet i maj.

Telenor erkender, at virksomheden ikke kendte til hullerne, og vil inden årsskiftet sørge for at lukke sikkerhedsbristerne.

Det betyder, at der er frit spil, indtil en løsning er på plads.

Hos virksomheden Oister var det indtil mandag muligt at trække alle CPR-numre ud for specificeret dato. Virksomheden har nu lukket hullet.

Begge virksomheder ser ingen problemer i fremadrettet at benytte sig af cpr-registeret som valideringsform.

Telenor vil implementere nye sikkerhedstiltag

Hos Telenor blev to specifikke huller fremhævet.

Virksomheden vil nu rette fejlen ved at implementere nye sikkerheds tiltag.

"Vi vil inden årsskiftet implementere et initiativ, som vil forhøje niveauet af sikkerhed på vores hjemmesider," siger Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk direktør i Telenor.

Det er dog endnu uvist, hvordan en eventuel løsning vil blive implementeret hos Telenor.

"Vi kigger på flere forskellige muligheder for at hæve sikkerhedsniveauet, herunder forlængelse af time-out tid på validering af fødselsdato samt NemID og captcha tiltag," siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

Oister lukker hullet prompte

Oister lukkede oprindeligt hullet tilbage i maj.

Alligevel var det muligt for Søren Louv-Jansen at skaffe sig adgang til store mænger af cpr-numre på intetanende danskere. Det kan du læse mere om her.

"På grund af en opdatering af vores systemplatform sprang hullet op igen omkring 4. oktober," fortæller Oisters Direktør, Jesper Bennike.

Efter Computerworlds henvendelse er fejlen nu lukket.

"Vi lukkede naturligvis hullet med det samme. Jeg kan personligt garantere, at det ikke sker igen," lover Jesper Bennike.

CPR-validering er fortsat det foretrukne valg

Både Telenor og Oister ser ingen problemer i fremadrettet at benytte sig af cpr-registeret som valideringsform.

"Vi har vurderet, at sikkerheden var, og er tilfredsstillende," siger Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk direktør i Telenor.

Det er en holdning, som Oister deler.

"Det er det eneste rigtige, både for vores forretning og for kundens sikkerhed. Der er dybest set ikke huller i det system," siger Jesper Bennike.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit cpr-nummer




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data specialist med Power BI-kompetencer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere