Artikel top billede

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform

Mærsk Drilling og Mærsk Supply dropper SAP som ERP-leverandør og satser i stedet på en løsning fra IFS. Få forklaringen her.

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten

Mærsk Drilling og Mærsk Supply Services har valgt IFS som ny leverandør af ERP. Ordren har ifølge IFS en værdi en af 11,5 millioner dollar, omkring 70 millioner kroner.

Selve kontrakten med IFS strækker sig over halvandet år.

Den omfatter blandt andet hovedkvarterets overgang til IFS, men dækker ikke hele det store ERP-program, Mærsk Drilling og Mærsk Supply nu starter op. Det ventes at tage mindst tre år.   

Jesper Kjær Hansen, CIO i Mærsk Drilling, hvorfor dropper I SAP?

"Vi ser det ikke, som om at vi dropper SAP. Vi ser det som, at vi vælger IFS til. For Drillings vedkommende drejer det sig om, at vi har en vækststrategi, som er forholdsvis agressiv, og som vi allerede har taget hul på at eksekvere." 

"I den forbindelse har vi brug for at strømligne hele det miljø, man som ny medarbejder kommer ind i, når man kommer til Mærsk Drilling. Vi har behov for at indsluse 3.000 mand over de næste år."

"Vi ønsker at understøtte den strategi bedst muligt med en ERP-transformation, som simplificerer den måde, vi arbejder på. I den evaluering, vi har lavet, er IFS klart kommet ud som det bedste match." 

Skal være sikre på gevinsterne

Hvad er dine overvejelser om det arbejde, der ligger i at skulle skifte ERP-platform?

"Overvejelsen er primært, at det er et rigtig stort forandrings-projekt, når man tager hul på en ERP-transformation. Derfor skal der virkelig være nogle forretningsgevinster i at gøre det, og de skal være klare og veldefinerede fra start af."

"Det er derfor, vi har brugt stort set to år på at blive helt skarpe på, hvad det er, vi vil, og så vælge løsningen."  

"Man skal være meget klar på, hvad der skal drive projekten, og på, hvad hele benefit-delen er."

Hvilken betydning får det her for jeres it-organisation.

"Vi egentlig en forholdsvis lean organisation på de fleste it-områder, og det gælder også vores application management."

"Vi har en række offshorede ressourcer, som arbejder for os via en leverandør i Indien blandt andet, og så har vi selvfølgelig også nogle ressourcer internt."

"De interne ressourcer er applikations-konsulenter, og dem forventer vi at udnytte og at udnytte deres viden i hele den her ERP-transformation."

"Det er et program, som løber over i hvert fald tre år, hvor vi kommer til også at skulle drive den SAP-løsning, vi har i dag." 
   
Samtidig fortæller CIO'en, at Mærsk Drilling ikke tidligere har været igennem en ERP-transformation.

"Det handler ikke bare om en udskiftning af SAP. Det er i virkeligheden første gang, at vi i Mærsk Drilling og Mærsk Supply laver et ERP-projekt, hvor vi binder processerne sammen på tværs og får lavet en informations-model, som går på tværs."
 
IFS har ifølge eget udsagn omkring 2.000 kunder og opererer i 60 lande med omkring 2.800 ansatte. 

Her i Danmark havde selskabet i seneste årsregnskab 52 ansatte og en bruttofortjeneste på 42,8 millioner kroner. 

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere