Artikel top billede

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Intels administrerende direktør, Paul Otellini, trækker sig fra posten. Og det er ikke helt frivilligt. Se her, hvorfor selskabet har brug for en ny topchef.

Læs også: Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Hvorfor har Paul Otellini besluttet at trække sig tilbage i en alder af 62 år, før han har nået virksomhedens obligatoriske pensionsalder på 65 år?

Hos verdens mest betydningsfulde finaniselle gade, Wall Street, har man sine egne teorier. Ikke mindst at bestyrelsen hos Intel er utilfredse med selskabets langsomme fremskridt mod at lave indhug på de konkurrerende ARM processore i mobile enheder.

Det skriver Forbes.com.

Selskabet er bedre tjent med en ny ledelse

En kommentar lyder blandt andet: 

"Hans eventuelle afgang er mere et tegn på, at Intels fokus i stigende grad kan flytte uden for det traditionelle pc-marked," skriver Doug Freedman fra RBC i en researchnote.

Og fortsætter: 

"Mens Otellini har gjort et prisværdigt stykke arbejde som CEO igennem de seneste syv år... føler selskabet sig presset af 1) modvind i sit kerne pc-marked og 2) ikke at have være i stand til at sætte sig på den betragtelige del af de mobile SoC marked, der er domineret af ARM, efter fem års udviklingsindsats," skriver han videre.

Han slår samtidig fast at:

"Således vil en ændring af ledelsen kunne være en velkommen nyhed for investorern,e fordi Intel måske kan være bedre i stand til at udvide sin portefølje i vækstmarkeder. Efter vores mening, kan selskabet være bedre tjent med at vælge en efterfølger med et produkt- og salg-fokus, der kan udvide og uddybe kundeforhold modsat en kandidat med et teknisk- og produktions-fokus."

Den mobile arena har været udfordrende

Hans Mosesmann fra Raymond James skriver, at det ikke længere går bare at bygge de milliarddyre fabrikker, der før i tiden har væres så effektive, da AMD var selskabets eneste mainstream konkurrent.

"Tiderne har ændret sig med fremkomsten af ARM Holdings samt at Apple benytter ARM i dets mobile produkter. Det har medført, at Intel x86 er faldet i betydning. Vores bud er, at Intel vil gå udenfor virksomheden i søgningen efter dets nye CEO," skriver han.

Craig Berger fra FBR Capital skriver, at årsagen til pensioneringen af Paul Otellini først og fremmest handler om den udfordrende mobile arena.

"Paul Otellinis pensionering må tilskrives de enorme udfordringer, Intel står overfor i det mobile rum, hvor Intel ikke har klarer sig særlig godt," skriver han.

Christopher Danely fra J.P. Morgen skriver, at Intel nu har en mulighed for at stoppe med at tænke som Facebook og i stedet tænke som Philip Morris.

"Overgange til en ny administrerende direktør er ikke automatisk positiv, medmindre Intel skifter fokus fra at prøve at være en vækstvirksomhed til i stedet at fokusere på sin kerneforretning, pc-mikroprocessor, og skære OPEX og anlægsinvesteringer, øge marginerne og flere likvide afkast til aktionærerne," skriver han.

Læs også: Intel topchef Paul Otellini trækker sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere