Bud-krig om danske æøå-domæner

Op mod 3.000 danske virksomheder har vist interesse for domænenavne med bogstaverne æ, ø og å. Dermed er der lagt om til bud-krige på auktioner, hvor virksomhederne kan komme til at betale op til 12.000 kroner for eksempelvis internetadressen værksted.dk.

Op mod 3.000 danske virksomheder er klar til budkrig om danske domænenavne med æ, ø og å, når de tages i brug natten til søndag, skriver Børsen.

Så mange virksomheder har nemlig på forhånd vist interesse for domæner med de danske specialtegn, siden registreringen begyndte 2. januar hos DK-Hostmaster, der er ansvarlig for at tildele og administrere danske domænenavne.

Dermed er der lagt op til flere bud-dyster om de mest populære domænenavne. Det skyldes, at når flere virksomheder ønsker samme internetadresse med danske bogstaver, skydes en auktion i gang, der for virksomheder betyder, at de skal betale 4.000 kroner for at være med.

Pris: 12.000 kroner
Proceduren gentages op til tre gange, så en virksomhed kan komme til at betale 12.000 kroner for navnet. Hvis der stadig er mere end én virksomhed, som ønsker det pågældende navn, når tredje runde er overstået, trækkes der lod.

- Omkring 2.000 domænenavne med æ, ø og å er så populære, at op mod 70 ansøgere står i kø for at sikre sig retten. Det gælder blandt andet for domænet værksted.dk og øl.dk, siger Per Kølle, administrerende direktør i DK-Hostmaster til Børsen.

I kølvandet på aktionen kan danskerne endelig få adgang til domænenavne med skandinaviske tegn og specielle bogstaver, som eksempelvis topdomænerne .com og .net længe har tilbudt.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere