Artikel top billede

Desperat comeback-forsøg fra Blackberry: Sådan vil det gå

Blackberry, der lider hårdt under iOS' og Androids succes, er nu klar til et sidste comeback-forsøg. Her er eksperternes forventninger.

Læs også:

Helt nyt Blackberry-styresystem: Sådan fungerer det

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Onsdag den 30. januar bliver en skæbnedag for canadiske RIM, der på et længe ventet event i New York lancerer sit comeback-forsøg, Blackberry 10.

Det er et helt nyt styresystem og et ukendt antal Blackberry-smartphones, der skal tage kampen op med Android, iOS og Windows Phone.

Og det er den eneste vej frem for slagne RIM, efter at selskabet har mistet over halvdelen af sin markedsandel blot fra 2011 til 2012. 

RIM har over for Computerworld beskrevet Blackberry 10 som en helt ny platform, der stadig er god til virksomhederne, men nu også favner forbrugerne.

På overfladen ligner styresystemet med dets ikoner og touch-funktioner en blanding af systemer som iOS, Android, Meego og WebOS.

Se demonstration af Blackberry 10:

Samtidig har RIM forsøgt at booste antallet af tilgængelige apps til den nye platform med et mål om, at der skal være 100.000 apps i Blackberry App World ved lanceringen.

Men selvom man må tage hatten af for det ihærdige comeback-forsøg, må man samtidig konstatere, at konkurrencen på smartphone-markedet er så hård, at det er tvivlsomt, om en platform som Blackberry kan klare presset i de kommende år.

Det sidste forsøg

Administrerende direktør Thorsten Heins har da også erkendt, at Blackberry 10-lanceringen kommer til at afgøre RIM's fremtid.

"Et afgørende punkt for virksomhedens fremtid," har han udtalt. "Vi har dette ene skud."

En række analytikere er nu ude med vurderinger af, hvordan Blackberry-fremtiden måske kommer til at se ud med den nye platform og de nye smartphones.

Her er eksperternes forventninger

Læs også:

Helt nyt Blackberry-styresystem: Sådan fungerer det

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Analysefirmaet Ovum forventer ikke, at RIM vi kunne genvinde tabte kunder med de nye lanceringer.

"... vi tror, at den nye software og de nye enheder, der kører den, i det store hele vil appellere til eksisterende kunder og vil fejle i forhold at vinde fra andre platforme," lyder det blandt fra Ovum, der videre skriver:

"Derfor tror vi, at RIM vil opleve en kortvarrig forbedring af resultaterne i løbet af 2013, men at den overordnede retning, selskabet er på vej i, vil fortsætte nedad derefter. Med andre ord vil BB10 give et midlertidigt boost, men ikke redde RIM."

Gartner vurderer, at Android og iOS i de kommende år vil vinde yderligere frem i virksomhederne, der tidligere var Blackberry-platformens primære domæne, ikke mindst i Nordamerika.

"Når virksomhederne overvejer en multi-device strategi og en omfattende potefølje af apps, er det klart, at RIM har en kæmpe udfordring i forhold til at genvinde sin nøgle-tilstedeværelse i erhvervslivet," lyder vurderingen.

En mindre - men fast - del af markedet

Lige før jul kom IDC med en forudsigelse om, at Blackberry i 2016 vil have en markedsandel på 4,1 procent, hvilket kun er et mindre fald fra de 4,7 procent, platformen nuppede i 2012.

Det er dog under det halve af den markedsandel på 10,3 procent, RIM havde så sent som i 2011.


Ted Schadler fra Forrester siger i et videointerview på Computerworld US, at RIM har en udfordring i forhold til mængden af tilgængelige applikationer til Blackberry 10, der skal konkurrere med det kæmpe udbud, der er til de andre platforme. 

Samtidig har RIM den udfordring, at selskabet ikke som tidligere er ene om at kunne levere høj sikkerhed og gode kontrol-muligheder til erhvervs-kunderne.

Se indslaget her:

Læs også:

Helt nyt Blackberry-styresystem: Sådan fungerer det

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Blackberry-boss: Vi har kun én chance tilbage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere