Artikel top billede

Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv

Beslutningen om at lade sig afnotere fra børsen og i stedet sælge sig selv til en gruppe investorer for 123 milliarder kroner var den eneste rigtige for Dell.

Læs også:
Dell købt for 134 milliarder kroner

En af de største afnoteringer af et børsnoteret it-selskab i nyere tid.

Det er resultatet af, at Dell Computers nu sælger sig selv til selskabets stifter, Michael Dell, samt en gruppe private investorer, der blandt andre tæller Microsoft samt kapitalfonden Silver Lake.

Men selvom det kan virke som et dramatisk skridt, når selskabet Dell har været på børsen i de seneste 25 år, er det det mest fornuftige at gøre.

Dell har nemlig over de senere år været hårdt presset på flere fronter.

Dels har kampen på pc-markedet mod selskaber som HP og Lenono været ualmindelig hård, dels sker der et generelt ryk mod smartphones og tablet-pc'er, og dels vinder cloud computing frem som en ny måde at få leveret it-services på.

"De ser tydeligvis skriften på væggen. De forstår, hvad udfordringerne er og erkender, at de er nødt til at ændre på det, de gør," udtaler analytiker Daniel Morgan fra Synovus Trust Co. til Bloomberg.

Shebly Seyrafi, der er analytiker hos FBN Securities, er enig:

"Før denne aftale var virksomhedens kerne-pc-forretning i forværring mere end den nye enterprise-forretning, og netto-effekten var svag vækst i omsætningen," siger hun til Bloomberg.

"Nu har de muligheden for at være mere aggressive og fleksible, få lavet tingene og vendt situationen."

Michael Dell kan udnytte sine styrker

I et blogindlæg skriver Forrester-analytiker David Johnson, at kunderne formentlig er bedre tjent med det nye Dell end det gamle.

"Først og fremmest tror jeg, at private aktiver betyder, at Dell kan komme væk fra den regulatoriske byrde, og Michael Dell kan foretage alle mulige ændringer, som han har brug for for at ændre virksomhedens fokus."

"Michael Dell er god til at se, hvad kunderne værdsætter, få en unik vinkel på det og fokusere på at forkorte tiden til at levere værdi," skriver David Johnson blandt andet.

Udviklingen på pc-markedet ifølge Gartner:


Der indledes nu en periode på 45 dage, hvor Dell skal være modtagelig for tilbud fra andre interesserede købere.

Det vurderes dog, at der ikke findes nogen private investorer, der vil være interesserede i at komme med rivaliserende tilbud på det store selskab.

Det skyldes ikke mindst, at Michael Dell spiller en helt central rolle med sin ejerandel på 15,7 procent af selskabet.

"Denne handel åbner et spændende nyt kapitel for Dell, vores kunder og ansatte. Vi kan nu levere omgående værdi til aktionærerne, mens vi fortsætter vores rejse mod vores mål," lyder det fra Michael Dell.

Dell havde i 2012 en omsætning på 352 milliarder kroner og en nettoindtjening på omkring 19 milliarder kroner. 

Læs også:

Dell købt for 134 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere