Artikel top billede

Snedig taktik: Sådan gør du it-afdelingen uundværlig

Mindre budgetter og færre folk kan blive konsekvensen, hvis CIO'en og it-afdelingen ikke formår at indtage en ny rolle i virksomheden. Se, hvordan du kan gribe udfordringen an.

Når du som CIO har en god idé til, hvordan it kan hjælpe med at øge omsætningen eller mindske omkostningerne, så er dit arbejde kun lige begyndt.

Du skal nemlig også kunne sælge din vision på en overbevisende måde til de andre ledere i virksomheden.

Her kan man med fordel benytte en bestemt argumentations-taktik, mener amerikanske Michael Redding, der er øverst ansvarlig for Accentures Technology Labs og rådgiver inden for it-innovation.

"Det interessante spørgsmål er, hvad det er for forretningsmæssige forandringer, it-projektet vil kunne levere? Hvordan får det omsætningen til at vokse, og hvordan for det omkostningerne til at falde?" siger han til Computerworld i forbindelse med, at han er i Danmark.  

"Enhver forbedring, enhver ny funktion, enhver ny udrulning skal beskrives i konteksten, hvad det giver af fordele for virksomheden."

Sådan bliver it afgørende for forretningen 

Michael Redding erkender, at ikke alle it-investeringer lader sig presse ned i den kommunikationsformel.

Hvis du vil opgradere en netværks-switch, er det svært at forklare, hvilke gevinster det giver, fordi det typisk er noget, forretningen bare forventer skal fungere. 

"Men over tid skal it-afdelingen udvikle det som den almindelige måde at beskrive projekter på."

"Når virksomheden så begynder at snakke om, at der skal skæres i it-budgettet, kan man pege på den omsætning, man vil gå glip af, eller de omkostningseffektiviseringer, som ikke kan realiseres. Over tid vil det lære it-organisationen at tale forretningens sprog."

Hvor får du mest for pengene?

Michael Redding forklarer, at den økonomiske krise ikke blot giver CIO'en en række udfordringer - men også helt nye muligheder. 

"Når vi ser på det lige nu, er der mange industrier, der bliver transformerede ved hjælp af teknologi. Det er virkelig en mulighed for CIO'en for at træde i karakter og beskytte virksomheden mod konkurrenterne og hjælpe med at skabe vækst."

Accenture-rådgiveren mener, at vi er på vej ind i en ny æra inden for it; den fjerde store tidsalder.

Vi lagde ud med mainframen, senere fik vi klienter/servere, og så kom internettet og ændre alt. Nu er det it-trends som cloud, big data, social media og så videre nu, der kan skabe det næste store ryk.

"De, der omfavner disse teknologier, har en mulighed for at løbe fra dem, der ikke gør det."


Hvilken it-trend er mest interessant?Har nogle af de aktuelle it-trends - eksempelvis big data, cloud, mobility, social media - bedre ROI end andre?

"Nogle af dem kan kædes direkte sammen med omsætningen. Hvis du ser på, hvordan social media kan integreres med din kundeservice og din interaktion med kunderne, så er det potentielt en investering, du kan få et meget stort udbytte ud af."

"Hvis du så ser på sådan noget som cyber-sikkerhed, så er det lidt som at købe en husforsikring; du håber, at der aldrig kommer et jordskælv, men hvis der gør, er du glad for, at du havde den."

"Så det afhænger meget af, hvilken industri du er i, og hvilken profil du har. Enhver virksomhed skal se på de her it-trends og spørge sig selv, hvad der er kritisk i forhold til forretningsstrategien."

"Har man eksempelvis brug for den fleksibilitet, der ligger i cloud, så man kan være mere agil og gå ind på nye markeder?"

Den endelige beslutning afhænger af, hvilken forretningsstrategi virksomheden har, mener Michael Redding.

"Teknologi er et redskab. Værdien opstår, når det matcher forretningsstrategien," siger Michael Redding, der står i spidsen for Accentures Technology Labs og rådgiver om it-innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere