Artikel top billede

Ganske kvik: Syv-årig dreng består Microsoft-certificering

Selv om denne dreng blot er fyldt syv år, er han netop blevet certificeret Microsoft-specialist. Han scorede 780 ud af 1.000 point.

Enten er Microsoft-certificeringer logik for burhøns, eller også har vi her at gøre med et vaskeægte it-geni.  

For en pakistansk dreng i tredje klasse har netop bestået en certificering i Microsoft og kan nu kalde sig for Microsoft-specialist.

Det skriver tribune.com.pk, den pakistanske udgave af Tribune.

Kan godt lide computere

Iført en hvid T-shirt med skriften 'Microsoft Certified Technology Specialist', fortalte syv-årige Muhammad Huzair Awan bladets journalist, hvad bevæggrunden for at blive Microsoft-specialist var: 

"Jeg kan godt lide computere. Ingen i min klasse kan lide computere," fortalte han ifølge tribune.com.pk. 

Han scorede 780 point ud af i alt 1000 til Microsoft-eksamenen.

Eksamen indebar blandt andet installation af programmer, opdateringer og migration til Windows 7, konfigurerering af hardware og applikationer, konfigurering af internetforbindelse samt konfigurering af mobile enheder.

Lad min bærbar være

Selv om han har vist særlig kompetencer inden for computere og it, er han stadig næsten ligesom alle andre jævnaldrende.

Således fylder Angry Birds og junkfood meget i den syv-åriges bevidsthed.  

Men han adskiller sig måske alligevel fra andre tredjeklassesbørn - for hans bærbare er hans et og alt. Hans bedstemor fortæller således, hvordan han aldrig lader nogen røre den.   

Prøv det på dit eget barn

Agter du at få dit barn til at interessere sig mere for it og computere, bør du måske gøre ligesom den pakistanske drengs far. 

På grund af alt for meget arbejde begyndte faderen, en forretningsmand, nemlig at arbejde hjemmefra på computeren. Det vakte sønnens interesse, som begyndte at kigge med over skulderen - og det udviklede sig altså til mere end bare interesse. 

Snart valgte faderen at tage den dengang fem-årige dreng med til computerkurser, og i sidste uge bestod han altså Microsoft-eksamen.

"Jeg var meget glad," siger den pakistanske dreng, da han havde bestået sin eksamne.

Når han bliver ældre, vil han være computeringeniør, men indtil videre vil han dog bare gerne have opgraderet sin bærbar, skriver Tribune. 

It-branchen efterspørger i stigende omfang vidende og veluddannede it-folk. Se nogle af de mest efterspurgte certificeringer, som for alvor kan sætte gang i din karriere, her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere