Artikel top billede

Nu skal du til at bruge disse smarte teknologier

En gruppe meget hypede teknologier er i 2013 for alvor kommet på dagsordenen hos virksomhederne, der nu kaster sig ud i konkrete projekter frem for mest at se på fra sidelinjen.

I stedet for mest at diskutere, om sociale medier nu også er værd at satse på, fokuserer virksomhederne i stigende grad kræfterne på at anvende netop disse teknologier til at skabe opmærksomhed om produkter og services.

Sådan lyder konklusionen i analysefirmaet IDC's årlige undersøgelse af virksomheders brug af sociale medier.

Dermed er der sket en afgørende udvikling i forhold til 2012, hvor de sociale initiativer i højere grad drejede sig om at indsamle og forstå de diskussioner, der fandt sted på diverse sociale medier om den pågældende virksomhed og dennes produkter.

"I 2013 er denne afventende tilgang blevet afløst af en stadig mere proaktiv stil, hvor virksomheder nu ser på at skabe øget opmærksomhed om produkter og services og at skabe en vedblivende dialog med medarbejdere, kunder, partnere og leverandører," skriver IDC-analytiker Vanessa Thompson i et blogindlæg.

Dette satser virksomhederne på

I alt svarer 45 procent af de 701 amerikanske topchefer i IDC-undersøgelsen, at det at skabe øget opmærksomhed er en prioritet, ligesom mange også har fokus på at anvende sociale medier til at kommunikere med kunder, dele viden og samarbejde om idéer internt.

35 procent af virksomhederne svarer, at de i 2013 er på udkig efter løsninger til online communities, skriver IDC.

Analysefirmaet peger på, at de sociale løsninger bliver stadig vigtigere:

"Sociale løsninger er ikke mission-kritiske applikationer, men hvis den bredere strategi for social business ikke er forstået godt nok, og der ikke er nogen klar retning for fremtiden, vil bare det at skulle møde de grundlæggende bruger-forventninger blive stadig mere komplekst."

Der er i det hele taget meget, der tyder på, at virksomheder i stigende grad opfatter brugen af sociale medier som en nødvendighed for at kunne drive en forretning.

For nogle måneder siden skrev vi om en global undersøgelse fra rådgivningsfirmaet McKinsey, hvor 3.542 virksomhedsledere deltog.

Hele 83 procent svarede, at deres virksomheder i dag anvender mindst én social teknologi. I 2011 var det 72 procent, der svarede ja til det spørgsmål.

Samtidig sagde ni ud af 10 af dem, der allerede er med på de sociale medier, at de opnår målbare resultater med disse værktøjer.

De konkrete gevinster, som virksomhedslederne oplever med de sociale tiltag, er blandt andet hurtigere adgang til intern viden (71 procent), lavere omkostninger til rejser (55 procent), lavere omkostninger til kommunikation med partnere og leverandører (63 procent) og mere effektiv markedsføring (65 procent).

Læs også:

Sådan får du succes med sociale medier i dit firma

Sådan undgår du fiasko med SharePoint-projekter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere