Artikel top billede

Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic

Interview: Egentlig skulle danske E-conomic slet ikke sælges. Men så kom der en henvendelse fra en rig kapitalfond. Læs topchef Torben Frigaard Rasmussens forklaring på stor-salget af den danske it-succes.

Interview: Firmaet bag det danske cloud-baserede regnskabssystem e-conomic er i dag blevet solgt til den internationale investeringsfond HgCapital.

Det salg er kommet i stand, fordi virksomheden vil være større på det globale marked. 

Der var egentlig slet ikke planer om et salg lige nu, men tilbuddet fra HgCapital viste sig at være det helt rigtige.

"Vi fik en henvendelse HgCapital først på året, hvor de havde spottet os. Vi har femdobbelt forretningen i løbet af de sidste fem år, og derved blevet interessante for blandt andet HgCapital," fortæller administrerende direktør i e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen.

"På daværende tidspunkt gik vi egentlig ikke i salgstanker, men interessen fra HgCapital viste sig at være vedholdende, og vi fik lært dem at kende. Efter et par måneder med forhandlinger frem og tilbage nåede vi frem til et resultat, som ejerne af e-conomic fandt spændende, og så faldt handelen på plads," fortæller han til Computerworld. 

Win-win

En af begrundelserne for at salget faldt på plads er, at intentionerne for fremtiden i begge virksomheder matcher godt. 

"I HgCapital er de specialister indenfor vores område, og derfor mener vi i ledergruppen, at et samarbejde kan give ny inspiration og et internationalt netværk, som vi kan få stor gavn af."

Investeringsfond klinger lidt af tilpasning og videresalg. Er det en del af planen?

"Det er sikkert gode grunde til, at nogle frygter kapitalfonde, men det er ikke planen her. Vores aftale handler om at skabe ny vækst til e-conomic. Vi er allerede i gang med arbejdet omkring partnerskaber og opkøb, der kan understøtte vores virksomhed."

Bliver i Danmark

Forsvinder virksomheden og arbejdspladserne fra København, hvor i er nu?

"Nej, vores ansatte bliver. Intentionen er at investere i international vækst, men med hovedkvarter i Danmark. Vi har netop skrevet under på et nyt lejemål på næsten 5.000 kvadratmeter, som vi flytter ind i til maj. Så i stedet for de nuværende 140 medarbejdere, som vi er nu, får vi plads til 280 personer. Det bliver således mulighed for en solid vækst," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Hvor meget er selskabet blevet solgt for?

"Det er jeg blevet bedt om ikke at udtale mig om."

Firmaets regnskabs-software henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder.

E-conomic har flere end 167.000 virksomhedskunder og 5.200 bogholdere og revisorer tilknyttet.

læs også:
Dansk it-firma solgt til international kapitalfond




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere