Artikel top billede

Sådan ser mail-applikationen ud i iOS 7.

Apples nye iOS 7 til erhvervsbrug: Det skal du vide

Den næste version af Apples iOS er på trapperne. iOS 7 rummer en række helt store ændringer af brugergrænsefladen og også nye funktioner. Det gælder ikke mindst for virksomhederne.

Apples iOS 7 har mest tiltrukket sig opmærksomhed for det markant anderledes grafiske design i forhold til de tidligere versioner.

Der er dog også blevet plads til en række nye funktioner og forbedringer af de eksisterende. Det er ikke mindst relevant for erhvervsbrugerne. 

Gartner peger blandt andet på, at Apple siden iOS 4, hvor selskabet udvidede sine mobile device management API'er, kun har leveret mindre forbedringer af sikkerheden og håndterbarheden for virksomhederne.

"Dette er ændret med iOS 7. I denne release har Apple med sit single signon, baggrunds-processering og app-VPN forbedringer gjort det muligt for virksomhederne i samarbejde med en licenseret mobile device management-løsning dramatisk at ændre måden, iOS-enheder håndteres på," skriver Ken Dulaney fra Gartner i et blogindlæg.

Han henviser blandt andet til den model, der kaldes managed communities. Den anvender Blackberry blandt andet og nu også Apple. 

"Managed communities tager udgangspunkt i, at applikationer startes fra forbruger-domænet, men at brugeren kan slutte den til et virksomhedsmiljø, der styres med et MDM-værktøj."

"Når først de er blevet medlem, får de gavn af eller nægtes særlige privilegier for at kunne arbejde med de andre applikations-medlemmer. Det adskiller forretningsapplikationer fra forbrugerapplikationer, men kræver ikke, at brugeren logger ind i en container for at få adgang til forretningsapplikationer."

Fordelen med denne model er, at brugeren har adgang til både de private applikationer og virksomhedens applikationer - hvor sidstnævnte gruppe styres med politikker i MDM-værktøjet.

Bedre styring af vedhæftede filer

Gartner skriver også i blogindlægget, at iOS 7 har en anden håndtering af vedhæftede filer.

Tidligere har det fungeret på den måde, at filen for at kunne åbnes skulle kopieres til et sandkasse-område. Udfordringen med den model er, at selve læse-applikationen kan være en forbrugerapplikation.

"Dette flow af virksomhedsinformation fra et beskyttet til et ubeskyttet område har givet mange iOS-supportere problemer. Med de nye funktioner kan dette kontrolleres."

Apple oplyser også selv om nogle af de nye funktioner for virksomhederne i iOS 7 og skriver blandt andet om styringen af de vedhæftede filer: 

"Beskyt virksomhedsdata ved at kontrollere, hvilke apps og konti der bruges til at åbne dokumenter og vedhæftede filer. Styret åbning giver it-afdelingen mulighed for at konfigurere listen med apps, der er tilgængelige i sharing-panelet."

Andre vigtige nyheder

Apple fremhæver også muligheden for single sign-on og styring af apps til medarbejderne via App Store-licenser, ligesom det nu er muligt at indstille apps til automatisk at anvende VPN, når de åbnes.

Apple har også tilføjet en bedre understøttelse af de tredjeparts MDM-løsninger, som mange virksomheder anvender. Det kan blandt andet gøre det lettere at udrulle nye iPhones og iPads i organisationen.

"... it-afdelingen kan springe over grundlæggende trin og konfiguere enheder fuldt ud med virksomheds-indstillinger og politikker - og brugere kan komme i gang hurtigere end nogensinde," lyder det fra Apple.

Endelig har selve mail-applikationen i iOS 7 fået en større ansigtsløftning, så det eksempelvis er nemmere at organisere mapper og at søge efter specifikt indhold.

Se en video-gennemgang af nyhederne i iOS 7 her:

Du kan se hele Apples præsentation af iOS 7 fra WWDC her:

iOS 7 vil ifølge Apple blive frigivet i løbet af efteråret. Mange mener at vide, at det bliver den 10. september. 

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Se Apples nye kreation: Din iPhone og iPad har fået nye klæder

Vild uenighed om nyt iOS-design blandt Apple-folk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere