Artikel top billede

Nokia-fans i vild debat om dødsstød til Nokia-brandet

Er det afslutningen på Nokia-æraen, når Microsoft køber det finske selskab? Nej, lyder det fra en Nokia-topchef, men langt fra alle er enige i den vurdering.

Da Microsoft for præcis en uge siden meddelte, at det amerikanske selskab vil købe Nokia, blev beskeden modtaget med blandede følelser i Finland.

Selv om de fleste vel har erkendt, at Nokia ikke længere er det selskab, det engang var, er det alligevel en dramatisk situation, det nu er havnet i.

Nokia har i den grad har været med til at skabe den mobilindustri, der i dag domineres af selskaber som Samsung og Apple, men hvad skal der egentlig ske med Nokia og Nokia-telefonerne, når Microsoft formentlig i første kvartal 2014 køber selskabet?

"Kompliceret med brandet"

I et nyt blogindlæg forsøger Nokia selv at kaste lidt lys over fremtiden. Det er Nokias slags- og marketingchef, Chris Weber, der blandt andet svarer på spørgmålet, hvad der vil ske med selve Nokia-brandet på telefonerne?

"I forhold til de faktuelle vilkår har Microsoft tænkt sig at købe retten til at anvende Nokia-brandet på sine telefoner i 10 år. Der er en tilkendegivelse af, at dette vil ske for Asha- og feature-telefonerne fremadrettet."

"Med smartphones er det mere kompliceret, og vi vil forsøge at skabe et samlet brand på tværs af Lumia og andre Windows-baserede telefoner. Men vi er stadig et langt stykke vej fra, at den beslutning skal træffes," lyder det fra Chris Weber, der i blogindlægget giver udtryk for, at Nokias ånd og kvaliteter som telefonproducent vil leve videre under Microsoft.

Det er dog langt fra alle, der tror på det budskab, og mange Nokia-fans opfatter også meddelelsen som en klar indikation af, at brandet Nokia på smartphones vil forsvinde.

Sådan lyder reaktionerne

Eksempelvis lyder en kommentar til blogindlægget:

"Jeg vil stadig være en Nokia-fan, og jeg vil stadig være en fan af Nokia-telefoner ... Der vil bare aldrig nogensinde blive lavet flere."

"Kunne ikke være mere enig. Det er afslutningen på en æra. Sørgeligt, men sandt," skriver en anden debattør.

Selvom der også er positive reaktioner i debatten, er det de pessimistiske kommentarer, der dominerer.

"Det er virkeligt ret dumt at tro, at intet vil ændre sig. I det mindste er der en ting, der vil ændre sig, da Nokia ikke vil lave flere telefoner i mindst nogle år ... måske aldrig."

"Microsoft og Nokia blev ikke enige ... Elop og Ballmer blev enige, hvilket vil sige, at Microsoft blev enig med Microsoft," lyder en kommentar også.

"Jeg har købt Nokia-telefoner i omkring 15 år. Jeg stoler på brandet på grund af det, det repræsenterer: telefoner i topkvalitet. Jeg vil kun købe telefoner, der er brandet som Nokia," skriver en fan desuden.

Du kan i øvrigt deltage i Computerworlds debat om Nokias fremtid her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Microsoft køber Nokia

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere