Artikel top billede

Verdens mindste netværksharddisk ser rødt

Western Digital er klar med verdens mindste NAS-harddisk, og samtidig får producenten en fælles bjørnekrammer af Qnap, Synology, Thecus og IO Data. Få forklaringen her.

Vi har vænnet os til 3,5 tommer harddiske til NAS'en, men nu er Western Digital klar med en 2,5 tommer version, der er bygget til at snurre 24 timer i døgnet. 

Harddisken fås med en kapacitet på en terabyte, og den kan derfor holde væsentlig færre datamængder end sine største storebrødre, der kan prale med plads til hele fire terabyte filer.

Fordelen ved 2,5 tommer versionen er naturligvis, at den fylder mindre, og samtidig bruger den mindre strøm.

"Folk vil stadig have høj kapacitet, tre eller fire terabyte harddiske, men vi forventer alligevel, at der er plads til modellen på 2,5 tommer, og den typiske kunde vil bruge den til backup af videoovervågning," fortæller Kristian Amberg, der er Senior Sales Manager EMEA hos Western Digital.

Den aktuelle model på 2,5 tommer er en del af Western Digitals Red-serie, der er målrettet brug i en NAS med en kapacitet på mellem en og fem harddiske og bygget til at køre 24 timer i døgnet.

Det vil sige, at det primært er til den krævende hjemmebruger eller mindre virksomheder.

Gruppekram med Synology og Qnap 
Med lanceringen af den nye model har Western Digital fået massevis af ros fra producenter af netværksharddiske, der giver Red-serien en ordentlig bjørnekrammer.

Synology har blandt andet udtalt: "Synology og WD Red er den ideelle duo som lagerløsning".

Mens IO Data også vil være med i jubelkoret: "IO Data har eksklusivt udvalgt WD Red som sin foretrukne partner til lagering, fordi der er tre års garanti, og vibrationsniveauet er halveret i forhold til tidligere NAS-modeller." 

Samtidig roser IO Data Red-serien for at være økonomisk i drift og skære 25 procent ned på strømforbruget.

Også Qnap omfavner Western Digital: "WD Red NAS-harddiske har leveret (...) en pålidelig løsning til 24/7 drift i mere end et år nu."

Klagesager og supportopkald

Selv om det kan virke som nogle rigtig flinke samarbejdspartnere, så skyldes rosen muligvis også, at Red-serien kan være med til at gøre livet lettere for producenterne af netværksharddiske:

"Jeg tror, hovedårsagen er, at de har fået mange support-opkald eller RMA'er (Return Merchandise Authorization, red.), fordi folk bruger standardharddiske, som ikke er beregnet til brug i NAS-setup," siger Kristian Amberg.

Problemet er, at en almindelig harddisk ikke nødvendigvis bryder sig om at være tændt døgnet rundt og være spærret inde i en kasse med to-tre andre diske og en temperatur, der minder om en tur i sauna.

Det kan hurtigt føre til uventet dødsfald, og samtidig er nogle af de billige diske ikke bygget til at udnytte alle de avancerede funktioner, som en NAS tilbyder.

Derfor kan både forbrugere og mindre virksomheder risikere at stå med en NAS, som ikke fungerer efter planen, og derfor har de brug for support eller opretter klager over hardwaren.

Ny lillebror og storebror i Red-serien

Den nye 2,5 tommer NAS-harddisk i WD Red-serien er verdens mindste til målrettet brug i netværksharddiske og koster 710 kroner for en version på en terabyte.

Western Digital har også en ny 3,5 tommer model klar i samme serie, men den har en kapacitet på fire terabyte og koster 1.500 kroner.

Western Digitals Red-serie er i øvrigt blevet udfordret af konkurrenten Seagate, som også har valgt at producere harddiske specielt rettet mod netværksharddiske. Det er dog kun 3,5 tommer modeller, og de har en kapacitet på 2, 3 eller 4 terabyte. 

Vores kollegaer i Norge har testet Seagate NAS HDD og vurderer, at harddiskene er i samme klasse som dem fra Western Digital. Testen kan læses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere