Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Skat.dk (næsten) på benene igen: Kendt fejl driller

Skat.dk er nogenlunde på højkant igen. Leverandør og myndigheden har fundet frem til fejlen.

I går sidst på dagen fik Skat styr på de værste af de it-problemer, der begyndte først på den ellers travle dag på skat.dk.

Således lyder det fra Karsten H. Reichstein, der er underdirektør i Skat, i går ved 18-tiden:

"Skat.dk er nu nogenlunde normaliseret".

Han forklarer, at arbejdet med at få tingene på højkant igen - på dagen hvor virksomheder skulle indberette moms for tredje kvartal - er sket i samarbejde med it-leverandøren CSC.

"Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i it-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger og konstateret en fejl i firewallen," forklarer han.

"Fejlen har desværre haft indvirkning på svartiderne på www.skat.dk samt Tast Selv-løsninger til borgere og virksomheder," udtaler han.

I øvrigt er det ikke helt ukendt for Skat, at firewallen driller. Den har nemlig tidligere drillet.

Læs mere om det her.

Driftsproblem visse steder

I går ved 18-tiden lød det, at der fortsat kan "forekomme periodiske udfald indtil driften er fuldt normaliseret".

"Skat beklager de gener, dette måtte have medført," udtaler han.

Hvorvidt driften er fuldt normaliseret i skrivende stund - tirsdag morgen - er uvis.

Imidlertid viser en driftstatus her til morgen på på TastSelv borgere "ingen driftsforstyrelser", men en anden driftstatus viser fortsat bøvl.

For under driftsmeddelelser på toldsystemer fremgår det, at langsomme svartider for TastSelv Erhverv kan forekomme.

Status på meddelelserne er ikke "løst", men "Driftsproblem".

Momsfrist skydes ikke

Skat oplyser, at flere har spurgt til den momsfrist med mere, der var i går.

Men her melder Skat hus forbi.

"Skat har ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, uanset at Skat som følge af tekniske problemer med angivelsesløsningen ikke kan modtage angivelserne," udtaler underdirektøren.

Virksomheder kan i stedet indbetale det opgjorte momsbeløb senest til betalingsfristen, og derefter angive, så snart Skat igen har mulighed for at modtage angivelsen, forklarer Karsten H. Reichstein.

"Hvis virksomheden ikke betaler senest til betalingsfristen, bliver virksomheden tilskrevet renter fra betalingsfristen og frem til betaling," lyder det.

Virksomheden vil senest til angivelses- og betalingsfristen være i besiddelse af grundlaget til at opgøre det korrekte beløb, der skal betales.

"Virksomheden har dermed mulighed for at betale beløbet, uanset at den ikke samtidig kan angive momsbeløbet," forklarer han.

Da angivelse og betaling yderligere er blevet adskilt med implementeringen af Skattekontoen, skal betaling fortsat ske senest til betalingsfristen," oplyser Karsten H. Reichstein.

"Virksomhederne kan genanvende betalingslinjen til Skattekontoen fra tidligere gennemførte betalinger. Alternativt kan de få oplyst indbetalingslinjen telefonisk, hvis de ikke tidligere har gennemført en betaling til Skattekontoen," oplyser han.

Opdateret 10.06: Status på toldsystemer er blevet rettet til "løst". Tidspunktet er angivet til klokken 09.09 og 09.11.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere