Artikel top billede

Denne gruppe it-firmaer lægger flest skattekroner i Danmark

Én sektor i it-branchen stikker fra alt og alle, når det gælder betaling af dansk selskabsskat. Se her hvem der betaler mest.

Tele- og internetudbyderne er den del af it-branchen, der betaler langt størstedelen af de selskabsskattekroner, som hvert år ryger i den danske statskasse.

Med TDC som lokomotiv tonser telesektoren suverænt forbi alle andre. Godt 1,6 milliarder kroner betaler virksomheden og resten af sektoren i selskabsskat, hvilket er godt 0,2 milliarder kroner mere end i 2011.

Hele it-branchen leverer samlet set flere penge i 2012 end 2011. Her stiger indbetalingen fra 1,9 til 2 milliarder.

Det viser en opgørelse, som Computerworld har foretaget. Du kan læse, hvordan opgørelsen er udarbejdet på side to.


Tryk på emnerne øverst i grafen for at fravælge enkelte eller flere typer af data. Knapperne Samlet (2011) og Samlet (2012) repræsentere summen af for selskabsskatten for både enkeltstående og administrationsselskaber per kategori.

TDC A/S leverer præcist 1.587.748.550 selskabsskattekroner ud af ialt 1.587.850.475 kroner i kategorien Tele- og internetudbydere.

Selskabsskattetallene, der indgår i grafen, stammer fra Skat, som i dag netop har frigivet data for 2012. It-virksomhederne som selskabsskatten er beregnet ud fra, stammer fra Computerworlds it-brancheguide.

Sådan er informationerne indsamlet

Virksomhederne, der indgår i datagrundlaget, stammer fra Computerworlds it-brancheguide, der indeholder 1.155 danske it-firmaer.

It-virksomhederne i brancheguiden er kategoriseret og inddelt i flere forskellige underkategorier, som eksempelvis Tele- og internetudbydere, ERP-leverandører og Forhandlere. Inddelingen af kategorier er grundelementet i formidlingen af, hvilke it-firmaer der betaler mest selskabsskat.

Ved at bruge it-virksomheders CVR-numre fra it-brancheguiden har Computerworld systematisk indsamlet selskabsskatteoplysningerne i årene 2011 og 2012 via Skat's hjemmeside

Dette data er derefter gemt i en database, som derfor indeholder informationer om it-brancheguidens virksomheder, firma-kategori, selskabsskat for 2011 og 2012.

Disse it-selskaber indgår i grafen

It-virksomhederne betaler sin skat, alt efter hvordan virksomhedsstrukturen er sammensat. Her er der tale om tre forskellige skatte-typer. Enkeltstående selskaber, administrationsselskaber og datterselskaber.

På grund af de tre forskellige skattekonstruktioner er der foretaget en udvælgelse af, hvilke virksomheder der er med i datagrundlaget.

Alle enkeltstående selskaber fra Computerworlds it-brancheguide er medtaget i listen, fordi alle virksomheders selskabsskatteoplysninger er kortlagt på Skats hjemmeside.

Administrationsselskaberne, der typisk repræsenterer selskabsskatten for flere forskellige firmaer (datterselskaber), er også medtaget. Et eksempel er TDC A/S, der repræsenterer en lang række datterselskaber.

Derimod er ikke alle datterselskaberne fra it-brancheguiden repræsenteret i datagrundlaget. Det gælder kun datterselskaber, som samtidig har et moderselskab, der er repræsenteret i it-brancheguiden. Et eksempel er firmaet YouSee A/S, som har TDC A/S som moderselskab (administrationsselskab).

Hvis der er flere datterselskaber i it-brancheguiden, som betaler selskabsskat gennem samme moderselskab, der også er repræsenteret som virksomhed i it-brancheguiden, vil moderselskabets selskabsskattetal kun indgå i datagrundlaget én gang.

Som et eksempel optræder NetDesign A/S, YouSee A/S og TDC Hosting A/S alle tre som datterselskaber i it-brancheguiden, alle tre selskaber har TDC A/S som moderselskab. Heraf er det kun selskabsskatten for TDC A/S, der indgår i datagrundlaget.

Det betyder, at 537 virksomheder ud af 1.155 fra it-brancheguiden ikke er medtaget i datagrundlaget. Alle undtagende virksomheder er datterselskaber, som ikke har et moderselskab, som optræder i it-brancheguiden.

Læs også:
Mærsk fik ændret i Skats åbne skattelister

Disse danske it-giganter betaler nul kroner i skat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere