Artikel top billede

It-branchens nye førstedame: Fremtiden tegner lys

Hun er afgjort ikke den mest kendte person i it-branchen. Kom tættere på branchens nye førstedame i dette interview - og tjek hendes hidtil hemmelige fornavn.

Tina Cecilia Bonefeld-Dahl.

Sådan lyder det fulde navn på IT-Branchens nye formand, der i går blev valgt til brancheforeningens årsmøde.

Tina Cecilia Bonefeld-Dahl - eller bare Cecilia Bonefeld-Dahl - er 42 år og er direktør for virksomheden GlobIt.

Hvorfor bruger du ikke dit "hemmelige" fornavn Tina?

"Nej, jeg har bare aldrig brugt det. Det er røget ud. Jeg er ikke kendt under andet end det (Cecilia, red)," siger hun.

"Det gør du vel ikke en sag ud," griner hun.

Nej, jeg vil bestemt ikke beskylde dig for at blive valgt på et forkert grundlag.

"Ha, ha, nej. Men det har jeg aldrig brugt."

Ok, men vi kan vel lige så godt starte med valget.

Udfaldet blev 13 stemmer til Cecilia Bonefeld-Dahl og 12 til Columbus-direktør Thomas Honore.

Som jeg forstår det er det ikke normalt med kampvalg. Hvorfor skete det her?

"Flere vil gerne bidrage, og det ser jeg absolut som noget positivt."

"Vi har haft en rigtig engageret bestyrelse og et stigende engament hen mod det her valg, hvor flere gerne vil være med til at drive det videre."

"Der sker ufatteligt mange spændende ting. Og fremtiden tegner lys."

"Så der er ikke en vild interessant historie bagved."

"Og så er det klart, at der også er et generationsskifte bagved. Både Jørgen (Jørgen Bardenfleth, red) og Lars (Lars Monrad-Gylling, red.) - hvor Jørgen stepper ned, og Lars stepper ud."

Du siger generationsskifte. Kunne man snart ikke se forskel på landbrugsforeningen og it-brancheforeningen længere?

"Ha. Det er klart, hvis man kigger på, hvad den var, og hvad den er nu, går det rigtigt stærkt. Også omkring hvad en it-virksomhed er."

"Vi har nogle helt nye virksomheder, der går internationalt uden lige at tænke på om det er i Danmark. De er født globale. Og mange af dem er slet ikke medlem af IT-Branchen i dag. Det skal de være," siger hun.

Cecilia Bonefeld-Dahl er selv direktør i den lille iværksættervirksomhed GlobIt, der arbejder med internationale it-projekter.

Samtidig har hun en fortid hos IBM og Oracle.

Vil du i højere grad blive talerør for iværksættere og små virksomheder?

"I højere grad? Altså vi har gjort meget og har mere at gøre. Tiden er til det," siger hun.

"Det er ikke et enten/eller, men både/og."

"Vi har også haft meget fokus på udbudsregler og lignende og det skal vi også fortsat," forklarer hun og peger på sin egen fortid hos også de store virksomheder.

Eksport og samarbejde

Den nye formand har været aktiv i Roskilde Erhvervsråd og er aktiv i Danmarks Eksportråd. Hun har også været aktiv i medier og i udvalg i forbindelse med at få kvinder ind i it-ledelsen.

Et par klassiske spørgsmål er vel, hvordan it-branchen øger eksporten og andelen af kvinder i ledelsen. Hvordan griber vi de to an?

"Vi skal bruge nogle af de eksisterende tilbud, som Vitus, som er et offentligt privat samarbejde, hvor man går sammen og skaber konkret bundlinje-resultater for små virksomheder," siger hun.

"Vi skal også være bedre til at samarbejde på tværs af specialer. Det er en anden mulighed."

"En tredje ting er udbud, hvor man nogle steder siger en andel skal gå til små og mellemstore virksomheder. Det kan vi også selv kigge på".

"Og ultra kort kvinder i ledelsen: Der har vi gjort en del i IT-Branchen med vores eget program om rollemodeller. Det er det lange seje træk. I starten var jeg eneste kvinde i bestyrelsen - nu er vi flere."

Opsving - og flere foreninger?

IBM forlod IT-Branchen til fordel for Dansk Industri og ITEK for nogen tid siden. 

Er der overhovedet plads til to it-brancheforeninger i Danmark?

"Det kan man i hvert fald sige, at der har været indtil videre," svarer hun.

"Der er fælles sager, hvor vi samarbejder og har fælles interesser," siger hun.

Cecilia Bonefeld-Dahl afløser Jørgen Bardenfleth på formandsposten, hvor han sad i cirka fire år.

Hvis du nu sidder som formand de næste fire år, og vi så taler sammen igen: Hvad med det her opsving, forår og optimisme, man taler om. Vil vi sige, at det var opsvinget der kom der?

"Jeg tror, vi vil se en stigende internationalisering, og allerede nu kan vi se, at 50 procent af de virksomheder, der er på vej ud med eksport, er it og teknologivirksomheder.

"Mange er på vej ud over kanten. Hvis vi samtidig får eksempelvis velfærdsteknologi ud til verden venter et kæmpe potentiale. Ja, vi vil kigge tilbage og sige, ja vi kom ud over kanten."

Nu kender alle i branchen dig nok ikke, men jeg kunne researche mig frem til, at ridning skal stå under fritidsinteresser. Men nu løber alle topchefer jo maraton: Hvor mange har du løbet?

"Ha, ha. Ikke særlig mange," svarer hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere