Artikel top billede

Microsoft klar med nye regler: Vil blokere for denne software

Adware skal ikke længere kunne ødelægge brugeroplevelsen i Windows, meddeler Microsoft, der nu er klar til at blokere for reklame-software, hvis det ikke lever op til nye regler.

Microsoft har givet software-udviklerne tre måneder til at få deres løsninger til at komme i overensstemmelse for nye regler for, hvordan adware må fungere i Windows - og ellers bliver softwaren simpelthen blokeret af Windows' sikkerhedsløsninger.

Det fremgår af et blogindlæg fra softwaregiganten.

"Programmer, der promoverer et produkt eller en service uden for deres eget program, kan forstyrre din computer-oplevelse. Du skal have et klart valg og kontrol, når du installerer programmer, der åbner reklamer," skriver Microsoft.

De nye regler fra Microsofts side er blandt andet, at det skal være meget tydeligt, hvordan man lukker for reklamen, og at det skal fremgå tydeligt, hvilket program der åbnede for reklamen.

Og selve programmerne, der bringer reklamerne ind på brugernes maskiner, skal følge standard-metoden til afinstallering, skriver Microsoft videre.

"Det er vigitgt, at både udviklerne og vores kunder forstår dette kriterium."

Har tre måneder

Microsofts definition på adware lyder, at det er software, der kører på brugerens maskine og reklamerer for andre produkter eller services end programmet selv.

"Mange programmer bruger reklamer som en slags betaling for programmet, og det er også en helt acceptabel praksis."

"Vi er mere bekymrede over de reklamer, der forstyrrer vores kunders Windows-oplevelse uden at give dem et valg eller kontrol over det."

Og Microsoft går skridtet videre end bare at fremlægge de nye kriterier for, hvad adware er, og hvordan det må fungere på Windows.

Hvis udviklerne ikke følger de nye regler, bliver softwaren simpelthen blokeret, meddeler Microsoft, der her ridser forskellen på den gamle og den nye metode op.

"Når vores sikkerhedsprodukter i dag opdager, at et program er adware, advares brugerne og får en anbefalet handling. Hvis de ikke reagerer, vil sikkerhedsproduktet lade adwaren køre, indtil brugeren træffer et valg."

"Når et af vores produkter nu opdager adware, vil det med det samme stoppe programmet, og brugeren vil blive orienteret. Brugeren har så mulighed for at gendanne programmet, hvis de ønsker det."

Microsoft skriver, at de nye adware-kriterier træder i kraft den 1. juli, hvilket betyder, at udviklerne har tre måneder til at bringe deres software i overensstemmelse med de nye regler.

Læs mere om adware-ændringer på Microsofts hjemmeside.

Læs også:

Bloatware: Er det glimrende apps eller en pestilens for dig?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere