Artikel top billede

Nu bekræftes det som alle vidste: INGEN bruger Samsungs bloatware

ChatOn, Music Hub, Peoples Hub og så videre. Samsungs telefoner er fyldt op med forud-installerede programmer, og ifølge en ny analyse benyttes de praktisk talt aldrig.

Verdens største smartphoneproducent har skabt nogle af verdens bedste og mest populære smartphones som Galaxy S3 og S4, men hvor telefonerne har skabt en stor fanskare, har Samsungs tjenester og apps på telefonerne absolut ikke.

Faktisk bliver programmerne næsten aldrig brugt.

Ifølge en ny analyse fra analysehuset Strategy Analytics i USA bruger Samsung-ejere kun syv minutter i alt i en Samsung-app om måneden. Tilsvarende bruger de samme Galaxy-brugere 150 minutter i bare tre af Googles apps.

Samsung kommer blandt andet med deres egne Samsung Hub og Samsung App Store, to apps hvor Samsung deler apps og indhold med brugerne i et forsøg på at fjerne Googles nærmest monopollignende forhold på appfronten på Android.

Men hvor en standard S3/S4-bruger er 64 minutter om måneden i Googles Play Store, bruger de kun 0.6 minutter i Samsungs egne butikker, hvilket mest af alt lyder som et fejlklik eller to.

Mere aktive end gennemsnittet
Undersøgelsen er foretaget på 250 forskellige nordamerikanske Samsung Galaxy S3 og S4 brugere, og undersøgelsen viser også, at det ikke er inaktive brugere, vi har med at gøre.

Faktisk er Galaxy-ejere mere aktive, end andre smartphone-ejere, idet at de ser 14 procent mere video og bruger 24 procent mere data end gennemsnittet.

Men altså ikke igennem Samsungs egne apps og tjenester, hvilket Samsung på ingen måde må være tilfredse med.

Appsne bliver tilbudt i et blandet forsøg på at distancere sig fra Samsungs andre Android-konkurrenter samtidig med, at Samsung vil skabe en loyalitetsbase uden om Googles Play Store.

Samme tendens ser man på pc-markedet, hvor blandt andet HP og Lenovo har været slemme til at preinstallere programmer, overflader og gimmicks, som kunne gøre din computer langsom at bruge, og det var tidligere normal kutyme at bruge tid på at slette de forudinstallerede programmer med blandt andet disse tjenester.

Root og Play Editions
Tendensen er ikke unik for Samsung, selvom Samsung er en af de værste, til at fylde telefonerne med en uendelig mængde bloatware.

Google er endda begyndt at sælge såkaldte "Play Editions" af HTC One og Samsung Galaxy S4, som kommer med den rene Android-overflade, hvilket har været en stor succes.

Samtidig ligger der et stort community under Android af udviklere og entusiaster, som om-programmerer deres telefoner med tilpassede versioner af Android, såkaldte roms, så man på den måde kan undgå al bloatwaren, som man normalt ikke kan slette fra telefonerne.

Specielt Samsungs telefoner har et gigantisk net af roms under sig, netop fordi det er alment kendt, at Samsung laver rigtig gode telefoner, men fylder det op med ofte ubrugelige programmer.

En gruppe Galaxy S5-ejere er senest blevet så trætte af Samsungs programmer og den grafiske overflade Touchwiz, at de har udlovet en dusør på 19.000 kroner til den, der kan udarbejde en rootet version.

Hvad synes I? Bruger i Samsungs programmer (eller andre forudinstallerede programmer på andre smartphones)? Personligt har jeg en mappe på min iPad mini, som hedder "AppleCrap", hvor alle de forudinstallerede programmer ligger.  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere