Artikel top billede

Seks år efter it-skandale: Jensby-ruin går til domstol

Seks år efter Stein Baggers it-skandale brød ud, er Asger Jensbys it-ruin, JMI Invest, gået til domstolen.

I 2008 kollapsede IT Factory, Stein Bagger røg i fængsel - og er sågar ude igen - men det betyder langt fra, at sagen er slut.

I det senest aflagte regnskab fra JMI Invest A/S, der var Asger Jensbys investeringselskab, og som i øvrigt også komikeren Finn Nørbygaard var tilknyttet, skriver ledelsen, at man har hevet en sag for domstolene.

Den spegede sag stammer fra maj 2010, da konkursboet efter IT Factory med kurator Boris Frederiksen i spidsen krævede 27,5 millioner kroner grundet nogle skattetekniske forhold.

"JMI Invest har indbragt afgørelsen for domstolene," står der i regnskabet afleveret til Erhvervsstyrelsen i april 2014.

Hos JMI Invest, der i 2012 fik den rutinerede it-mand Peter Perregaard i bestyrelsesformands-stolen for at lande selskabets aktiviteter ordentligt, bekræftes sagen.

"Ja, der verserer en sag," fortæller Peter Perregaard til Computerworld.

For selskabets ledelse er afgjort ikke enig i, at man skal betale pengene.

"Det er fortsat ledelsens vurdering, at kravet ikke vil medføre tab for JMI Invest A/S," fremgår det af regnskabet.

Kontrolleret afvikling

JMI Invest ejede ikke bare i sin tid de guldrandede aktier i IT Factory, men havde også ejerandele i andre it-virksomheder. Og har det fortsat.

Men investeringerne er stoppet. I stedet har mandatet været en kontrolleret afvikling.

"Vi skulle drive virksomhederne så godt som muligt og sælge virksomhederne på det rigtige tidspunkt," fortæller Peter Perregaard.

Imidlertid er der ikke sat nogen tidsfrist.

"Så vi er ikke pisket til det," forklarer han.

Samtidig er den såkaldte kreditoraftale, der holder skuden oven vande, blevet forlænget til 2016.

Dog er porteføljen blevet markant mindre, oplyser Peter Perregaard.

Færre opgaver og løndump

Derfor har bestyrelsen også givet direktionen et løndump.

"Bestyrelsen har i 2013 forhandlet en ny kontrakt med direktionen, og i den forbindelse er der udbetalt kompensation til direktionen mod en markant reduktion af den fremadrettede honorering af direktionen," hedder det i regnskabet.

Peter Perregaard forklarer, at der ganske enkelt var for få selskaber i porteføjlen til at det kunne bære et fuldstidsjob.

"Derfor blev vi enige med med direktøren om, at han også kunne bruge tid på noget andet, men fortsat hjælpe os," forklarer Peter Perregaard.

Uafsluttet milliardslagsmål 

I dag er Asger Jensby forlængst ude af investeringsselskabet og har startet en lille it-firma i Norge.

Stein Bagger har afsonet sin straf, mens et andet juridiske udestående er konkursboets milliardkrav imod revisionsselskabet KPMG.

Det slagsmål kan potentielt vare i mange år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere