Basse Bergqvist vil sælge bredbånd igen

Basse Bergqvist, der stod i spidsen for det nu hedengangne Dixa Net, forsøger endnu engang at trænge ind på det danske bredbåndsmarked. Denne gang er det med firmaet Orza, som tilbyder stort set det samme som hans konkursramte Dixa Net. Armbevægelserne er dog knapt så store.

Stifteren af det konkursramte Dixa Net, Basse Bergqvist, er igen på spil på det private bredbåndsmarked i Danmark.

Denne gang vil han sælge bredbåndsforbindelser til private husstande gennem selskabet Orza, der hører hjemme på Refshaleøen i København.

Som i Dixa Net-tiden satser Basse Bergqvist på at erobre det danske bredbåndsmarked med en boks, som han selv har udviklet og taget patent på.

Markedet mere modent
- Markedet er meget mere modent til vores produkt i dag, end det var i Dixa Net-tiden, siger Lise-Lotte Offenberg Bergqvist, administrerende direktør for Orza.

Som efternavnet antyder, er hun i familie med Basse Bergqvist. Hun er hans datter, men det er hende, der står for den daglige drift af Orza, oplyser hun til Computerworld Online.

- Men Basse Bergqvist er selvfølgelig involveret i selskabet, da han er formand for bestyrelsen, fortæller hun.

Direktøren oplyser, at selskabet har skiftet strategi i forhold til sidste år, hvor det gik efter at lande kunder blandt boligforeninger. Det har Orza nu opgivet, da boligforeningernes medlemmer ofte har meget svært ved at blive enige om at købe bredbånd.

- Derfor satser vi i stedet på privatkunder. Vi har åbnet for tilmeldinger på Frederiksberg, i Valby, på Nørrebro, Vesterbro og i indre by i København. Vi har planer om at ekspandere til hele Storkøbenhavn i løbet af tre til fire måneder, siger Lise-Lotte Offenberg Bergqvist.

Tager det mere roligt
Selskabet, der i dag har 10 medarbejdere, har lært af den turbulente Dixa Net-tid, der endte i en konkurs.

I kølvandet på konkursen blev Basse Bergqvist sigtet for tyveri, bedrageri og skyldnersvig, men politiet har for nylig, efter mere end to års forgæves efterforskning, droppet alle sigtelser.

- Vi tager det mere roligt, end Dixa Net gjorde. Vi har en målsætning for i år, der lyder på 5.000 kunder. Når vi har fået solidt fodfæste i Storkøbenhavn, så udvider vi til andre områder i Danmark i det rigtige tempo, siger hun.

Orzas bredbåndsprodukt minder på mange områder om det, som Dixa Net tilbød danskerne i begyndelsen af årtusindet.

Orza-boksen indeholder både switch og firewall og er forsynet med en fax/modem-linie. Boksen, der også kan kaldes en gateway, giver kunderne mulighed for at ringe billigt over internettet (VoIP).

Priserne minder også meget om Dixa-tiden, idet man for knap 400 kroner om måneden får en bredbåndsopkobling på to megabit per sekund, to telefonnumre og fri telefontrafik til alle danske fastnetnumre.

Det koster derimod penge at ringe til mobiltelefoner og udlandet. Til mobiltelefoner koster det om dagen to kroner i minuttet, mens prisen falder til én krone aften og nat. Dog er det billigere at ringe til mobiltelefoner med abonnement hos Orange.

Det koster knap 1.000 kroner at blive kunde hos Orza, hvorefter man binder sig til selskabet i seks måneder.

Relevant link

Orzas websted




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere