Artikel top billede

Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

COWI har valgt at satse på Windows 8.1 som tablet-platform. Her forklarer CIO Claus Hagen Nielsen hvorfor.

Tablets bliver et stadig vigtigere arbejdsredskab i mange virksomheder.

Det gælder også hos rådgivningsvirksomheden COWI, der allerede var med på tablet-vognen, mens det var Windows 7, der var det bagvedliggende styresystem.

"Vores egne interne strategi er nu, at vi tilbyder Windows 8.1-tablets, fordi man der har den fulde integration."

Det fortæller Claus Hagen Nielsen, der som CIO i COWI er en af fem nominerede til titlen Årets CIO 2014. Han tilføjer, at der dog også anvendes iPads i organisationen:

"Der er en række ingeniører, der selv har fundet ud af, at de, når de er ude på tilsyn, kan tilgå SharePoint-portalen via tredjepartssoftware på en iPad," siger han og tilføjer: 

"Det er den teknologiske udvikling, der har enabled den mulighed - det er ikke noget, vi selv har gjort noget for, men det er heller ikke noget, vi har problemer med."

Du kan læse mere om SharePoint-løsningen hos COWI i den anden del af interviewet med Claus Hagen Nielsen.

Derfor passer Windows 8.1 godt til COWI

Claus Hagen Nielsen forklarer, at COWI i høj grad satser på Windows 8.1, fordi virksomheden i forvejen har så mange Microsoft-teknologier i brug.

"Vi har rigtig meget Microsoft: Fra Visio til Project til Office-pakken, som er kritiske applikationer for os, fordi de benyttes direkte i leverancen til vores kunder."

"Hele vores direktion kører papirløst management, som vi kalder det - vi har givet dem alle sammen en tablet med Windows 8.1, og de bruger så SharePoint-portalen til at have alle dokumenterne virtuelt."

I det store hele fungerer Windows 8.1 godt som tablet-platform, forklarer CIO'en, der dog også har et par ønsker til forbedringer:

"Vi oplever engang imellem lidt umodenhed på det at få 8.1 til at spille sammen med tablet'en, specielt i forhold til netværksadgangen, hvor det engang imellem kniber for dem at finde det rigtige netværk."

"Det stiller lidt større krav til brugeren i forhold til en almindelig pc, fordi det er lidt mere umodent. Man har engang imellem brug for lidt support, og derfor har vi også gjort en del ud af træningen."  

"Men ellers har vi Office-pakken og det hele integreret, så det er en produktiv enhed for os."

Tablets fylder mere og mere

Ud over at direktionen allerede kører med tablets, og at en del af medarbejderne selv bringer iPads med på jobbet, har COWI også planer om en større udrulning:

"Vi har en halvtreds tablets ude til det, vi kalder pre-produktion, og vi går i produktion ultimo denne måned," forklarer Claus Hagen Nielsen, der dog samtidig siger, at tablets ikke er et mål i sig selv.

"Det er ikke hensigten, at vi som it-funktion skal stille os til dommer for, om en bruger vil have en tablet, en stor CAD-pc eller en mindre pc. Det kan han selv vælge sammen med sin leder ud fra den jobprofil og det arbejde, han skal udføre."

"Jeg tror på, at tablets vokser markant i det kommende år, fordi der er mange, der kan bruge det ude i felten, og fordi vores folk rejser meget. Det er helt fænomenalt at have 10 timers batteri på sin maskine," siger COWI-CIO'en.

Læs også:

Kæmpe dansk SharePoint-portal smelter sammen med ERP

Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere