Artikel top billede

Strejke hos TDC - teknikerne har forladt arbejdet

Opdateret: Danmarks største teleselskab er ramt af en overenskomststridig strejke. Utilfredse teknikere fra hele landet nægter at arbejde.

En landsdækkende strejke har ramt TDC, efter at teknikerne hos teleselskabet tidligere i dag valgte at gå hjem.

Det skriver Ritzau.

Dansk Metal og TDC oplyser til Computerworld, at strejken er overenskomststridig, og medarbejderne opfordres til at genoptage arbejdet.

Computerworld erfarer, at strejken omfatter flere hundrede medarbejdere hos TDC, men parterne har endnu ikke kunnet oplyse et specifikt antal. 

Strejken kommer, fordi TDC og medarbejderne ikke kan blive enige i aktuelle lønforhandlinger. 

I sidste uge forhandlede TDC og Dansk Metals Landsklub ifølge Ritzau om lønreguleringen pr. 1. marts 2014.

Men ifølge Dansk Metal vil TDC ikke aftale en generel lønstigning, og at eventuelle lønstigninger skal fordeles til de medarbejdere, hvor lederen vurderer, at der er et behov en lønstigning, skriver Ritzau.

Lars Jørgensen, der er fællestillidsmand hos TDC - og talsperson i denne sag, da formanden for Dansk Metals TDC-gruppe er på ferie - bekræfter over for Computerworld, at lønforhandlingerne er den specifikke årsag til arbejdsnedlæggelsen. 

"Men jeg tror ikke, at folk havde reageret så voldsomt, hvis ikke der havde været alt det andet forud for det her forløb," siger han med henvisning til de mange spareøvelser hos TDC. 

Han fortæller, at det er meget forskelligt fra afdeling til afdeling, om man helt har nedlagt arbejdet eller har valgt at afholde faglige møder. 

TDC oplyser til Computerworld, at det umiddelbart er relativt få kunder, der vil blive ramt af strejken.

Det drejer sig primært om kunder, der skulle have et teknikerbesøg i dag og i morgen.

TDC holder udgifterne i stram snor

TDC har i de snere år været igennem en omfattende slanke-øvelse, og mange opgaver hos telegiganten er allerede blevet outsourcet.

Tidligere i år var der også historier fremme om intern uro blandt selskabets medarbejdere, og flere af de absolutte topchefer har forladt telekoncernen det seneste halve år. 

Selvom det næppe er alle, der er lige begejstrede for de mange besparelser hos TDC, så har den strategi haft en god effekt i forhold til bundlinjen.

I 2013 tjente TDC godt 3,2 milliarder kroner, hvilket var mindre - men højere end de tre foregående år. 

Samtidig faldt TDC's omsætning dog med 5,8 procent i 2013. 

"I 2013 er det faktisk gået bedre end nogensinde, for vi har netop skabt vældig meget værdi og indtjening den vej rundt," har koncernchef Carsten Dilling udtalt til Computerworld

"13 og til dels også 14 er nogle omstillingsår, hvor vi forhåbentlig derefter stille og roligt kan kigge opad og også i processen få mindsket faldet på toplinjen. Vi kommer ikke igennem et 14, hvor det ligefrem bliver til vækst igen, men det bliver til et mindre fald - og det er nok så vigtigt."

"Vi er gode i TDC til det der med at effektivisere," sagde koncernchefen i forbindelse med årsregnskabet. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere